HIRDETŐ

Könnyű Lyoni szelet

Sült hagymakarikával és petrezselyemzölddel tálalható csirkés finomság.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 6 ks csirkecombok Hozzáadott
  • 2 ek liszt Hozzáadott
  • 2 dl napraforgóolaj Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
  • 10 dkg sűrített paradicsom Hozzáadott
  • 5 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A combokat amennyire lehet kinyitjuk. Sózzuk, borsozzuk és kicsit pihentetjük, hogy átvegye a fűszereket. Közben megtisztítjuk a hagymákat, karikára vágjuk, majd gyűrűire szedjük.

2. Lépés

A húst lisztbe forgatjuk, majd olajon mindkét oldalát átpirítjuk. A kissé megsütött hússzeleteket egy tűzálló edénybe tesszük.

3. Lépés

A visszamaradt olajra még lisztet szórunk, amit megpirítunk, hozzákeverjük a paradicsompürét, majd felengedjük annyi vízzel, hogy a tejszínnél kissé sűrűbb pecsenyelevet kapjunk. Ízesítjük, majd a húsra öntjük, és kis lángon kb. 15-20 percig még együtt főzzük.

4. Lépés

Közben a hagymakarikákat lisztbe forgatjuk, majd bő olajban aranysárgára sütjük. És összeállítjuk a husikat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új