HIRDETŐ
Könnyű Lyoni szelet
Sült hagymakarikával és petrezselyemzölddel tálalható csirkés finomság.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 6 ks csirkecombok
- 2 ek liszt
- 2 dl napraforgóolaj
- só bors
- 10 dkg sűrített paradicsom
- 5 Fej vöröshagyma
- Petrezselyem
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
A combokat amennyire lehet kinyitjuk. Sózzuk, borsozzuk és kicsit pihentetjük, hogy átvegye a fűszereket. Közben megtisztítjuk a hagymákat, karikára vágjuk, majd gyűrűire szedjük.
2. Lépés
A húst lisztbe forgatjuk, majd olajon mindkét oldalát átpirítjuk. A kissé megsütött hússzeleteket egy tűzálló edénybe tesszük.
3. Lépés
A visszamaradt olajra még lisztet szórunk, amit megpirítunk, hozzákeverjük a paradicsompürét, majd felengedjük annyi vízzel, hogy a tejszínnél kissé sűrűbb pecsenyelevet kapjunk. Ízesítjük, majd a húsra öntjük, és kis lángon kb. 15-20 percig még együtt főzzük.
4. Lépés
Közben a hagymakarikákat lisztbe forgatjuk, majd bő olajban aranysárgára sütjük. És összeállítjuk a husikat.