HIRDETŐ

Körömpörkölt Bográcsban

A Körömpörkölt egy tradicionális magyar étel, amelyet a bográcsban készítünk. A lassú főzési módszer segítségével a húsoknak megpuhulni és az ízeknek összeérni. A körömpörrkölt szaftos és fűszeres ízvilággal rendelkezik, ínycsiklandó élményt nyújt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg köröm Hozzáadott
  • 2 Közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagym Hozzáadott
  • 2 evőkanál sertészsír vagy olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt fekete bors Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 3 dl víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt (opcionális, szaűrítéséhez) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A körömöt megmossuk, majd alaposan tisztítjuk és feldaraboljuk. A vöshagymát finomra vágjuk, a fokhagymákat pedig összezúzzuk.

2. Lépés

2.Egy lábasban felhevítjük a sertészsírt vagy olajat közepes lángon. Hozzáadjuk a vöröshagymát fokhagymát, majd üvegesre pirítjuk.

3. Lépés

Beleszórjuk a pirospaprikát és az őrölt köményt, majd hozzáadjuk a köröm darabokat.

4. Lépés

Alaposan összekeverjük, a fűszeres hagymaát vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, a fekete borsot és ízlés szerint sót.

5. Lépés

Opcionálisan sűríthetjük a szaftot, ha krémesebb állagot szeretnénk. Ehhez kis tálban simára keverjük a lisztet néhány evőkanál hideg vízzel, majd hozzáadjuk a bográcsaposkeverjük. Ezt követően még 5-10 percig főzzük.

6. Lépés

Tálaláskor meghintjük friss petrezselyemmel és köretként pirítrolt rizzsel fogyaszthatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek