HIRDETŐ

Körömpörkölt Bográcsban

A Körömpörkölt egy tradicionális magyar étel, amelyet a bográcsban készítünk. A lassú főzési módszer segítségével a húsoknak megpuhulni és az ízeknek összeérni. A körömpörrkölt szaftos és fűszeres ízvilággal rendelkezik, ínycsiklandó élményt nyújt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg köröm Hozzáadott
  • 2 Közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagym Hozzáadott
  • 2 evőkanál sertészsír vagy olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt fekete bors Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 3 dl víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt (opcionális, szaűrítéséhez) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A körömöt megmossuk, majd alaposan tisztítjuk és feldaraboljuk. A vöshagymát finomra vágjuk, a fokhagymákat pedig összezúzzuk.

2. Lépés

2.Egy lábasban felhevítjük a sertészsírt vagy olajat közepes lángon. Hozzáadjuk a vöröshagymát fokhagymát, majd üvegesre pirítjuk.

3. Lépés

Beleszórjuk a pirospaprikát és az őrölt köményt, majd hozzáadjuk a köröm darabokat.

4. Lépés

Alaposan összekeverjük, a fűszeres hagymaát vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, a fekete borsot és ízlés szerint sót.

5. Lépés

Opcionálisan sűríthetjük a szaftot, ha krémesebb állagot szeretnénk. Ehhez kis tálban simára keverjük a lisztet néhány evőkanál hideg vízzel, majd hozzáadjuk a bográcsaposkeverjük. Ezt követően még 5-10 percig főzzük.

6. Lépés

Tálaláskor meghintjük friss petrezselyemmel és köretként pirítrolt rizzsel fogyaszthatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új