HIRDETŐ

Forrás: Canva

Körte befőzése

A körtebefőzés a kora ősz szimbóluma. Az ízletes, zamatos körték, a fahéj és egy kis vanília harmonikus keveredésével hozzuk el a nyarat a téli napokra. A recept pofonegyszerű, csupán egy kis türelmet és szeretetet igényel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 4 kg érett, de még kemény körte Hozzáadott
  • 2 kg cukor Hozzáadott
  • 1 rúd vanília Hozzáadott
  • 2 rúd Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

A körtéket alaposan mossuk meg, majd a magházukat távolítsuk el. Hajtsuk négyfelé és ha nagyok, akkor vágjuk ketté. Nem szükséges a héját eltávolítani, ha jó minőségű a gyümölcs.

2. Lépés

Egy nagy széles edényben rétegezzük a körtéket a cukorral, a vaníliarúddal és a fahéjrúddal.

3. Lépés

Tegyük rá az edényre a fedőt és hagyjuk állni egy éjszakán át, hogy a gyümölcs levet eresszen.

4. Lépés

Másnap vegyük le a fedőt és kezdjük el lassú tűzön főzni a gyümölcsöt. Ne kevergessük, csak rázogassuk meg az edényt, hogy a cukor elolvadjon.

5. Lépés

Amikor a gyümölcs már puha, de még nem esik szét, a levet főzzük be kicsit tovább, hogy sűrűbb legyen.

6. Lépés

Sterilizáljuk befőttes üvegeket (forró vízben min. 10 percig), majd töltsük meg őket a forró körtével és lével, menet közben ügyelve, hogy lég ne maradjon a gyümölcs és az üveg között.

7. Lépés

Zárjuk le az üvegeket, majd tegyük őket nagy fazékba, amit kb. kétharmadig töltsünk meg vízzel. Az üvegeknek minimum félig benne kell lenniük a vízben. A víznek forrnia kell, és így hagyjuk őket benne minimum 20-30 percig.

8. Lépés

Vegyük ki az üvegeket a vízből, és hagyjuk őket a következő napig szobahőmérsékleten állni.

9. Lépés

A jól záródó üvegeket hűvös, sötét helyen tároljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek