HIRDETŐ
Körte dzsemmel töltött torta

Körte dzsemmel töltött torta

Egyszerű torta, amelyet körtedzsemmel tettünk különlegessé. Néhány hozzávaló elegendő a torta egészségesebb változatának elkészítéséhez. Nagyszerű desszert látogatók számára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Szöveg

  • 4 db Tojás Hozzáadott
  • 4 EK Eritritol kb. 80g Hozzáadott
  • 4 EK Simlis tönkölyliszt kb. 100g Hozzáadott
  • 1 EK őrölt ceyloni fahéj Hozzáadott

Krém

  • 250 g Túrórudi papírban Hozzáadott
  • 200 g krémsajt Hozzáadott
  • 100 g Finom túró pohárban Hozzáadott
  • 40 g Eritritol Hozzáadott
  • 40 g cikória szirup Hozzáadott
  • A vanília rúd egy része Hozzáadott
  • Körte lekvár Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Elkülönítjük a tojásfehérjéket és a tojássárgáját. A tojásfehérjét felverjük, ha hab kezd képződni, hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, míg kemény hab nem lesz. Ezt követően egyenként hozzáverjük a tojássárgáját. Végül átszitáljuk a lisztet a fahéjjal és finoman összekeverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt (20 cm átmérőjű) formába tesszük. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. A sütés után hagyjuk legalább kissé kihűlni. Kés segítségével vontassuk végig a forma szélén, és öntsük ki a tésztát belőle. Fordítsuk meg rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.

2. Lépés

A krémhez egyszerűen összekeverjük az összes hozzávalót a dzsem kivételével.

3. Lépés

A torta testét félbe vágjuk. Az alsó részt beletesszük a formába. Megkenjük egy réteg lekvárral. A krém egy részét (valamivel több, mint a felét) rákenjük és befedjük a tortatest másik felével. A maradék krémet a tetejére kenjük és hűtőbe tesszük. Kb. 2 óra múlva kivehetjük a formából a tortát. Újra óvatosan végighaladunk egy evőeszköz késsel a forma szélén.

4. Lépés

Végül a tortát tovább díszíthetjük az elképzeléseink szerint.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új