Körte dzsemmel töltött torta
Egyszerű torta, amelyet körtedzsemmel tettünk különlegessé. Néhány hozzávaló elegendő a torta egészségesebb változatának elkészítéséhez. Nagyszerű desszert látogatók számára.
Hozzávalók
Szöveg
- 4 db Tojás
- 4 EK Eritritol kb. 80g
- 4 EK Simlis tönkölyliszt kb. 100g
- 1 EK őrölt ceyloni fahéj
Krém
- 250 g Túrórudi papírban
- 200 g krémsajt
- 100 g Finom túró pohárban
- 40 g Eritritol
- 40 g cikória szirup
- A vanília rúd egy része
- Körte lekvár
Eljárás
Elkülönítjük a tojásfehérjéket és a tojássárgáját. A tojásfehérjét felverjük, ha hab kezd képződni, hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, míg kemény hab nem lesz. Ezt követően egyenként hozzáverjük a tojássárgáját. Végül átszitáljuk a lisztet a fahéjjal és finoman összekeverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt (20 cm átmérőjű) formába tesszük. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. A sütés után hagyjuk legalább kissé kihűlni. Kés segítségével vontassuk végig a forma szélén, és öntsük ki a tésztát belőle. Fordítsuk meg rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez egyszerűen összekeverjük az összes hozzávalót a dzsem kivételével.
A torta testét félbe vágjuk. Az alsó részt beletesszük a formába. Megkenjük egy réteg lekvárral. A krém egy részét (valamivel több, mint a felét) rákenjük és befedjük a tortatest másik felével. A maradék krémet a tetejére kenjük és hűtőbe tesszük. Kb. 2 óra múlva kivehetjük a formából a tortát. Újra óvatosan végighaladunk egy evőeszköz késsel a forma szélén.
Végül a tortát tovább díszíthetjük az elképzeléseink szerint.