HIRDETŐ

Forrás: pixelshot from Canva

Körtebefőtt télire

A Körtebefőtt télire egy igazán finom és egészséges lekvár, mely hagyományosan a havas téli hónapokra készül. A \Körtebefőtt télire\ egy szívből jövő ajándék és tökéletes kiegészítője a reggeli rántottának vagy akár a palacsintának.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 3 kg Körte Hozzáadott
  • 12 kg kristálycukor Hozzáadott
  • 1 ks citrom leve Hozzáadott
  • 1 ks vaníliarúd Hozzáadott
  • 1 ks fahéj rúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A körtéket alaposan megmossuk, majd meghámozzuk, kicsumázzuk, és cikkekre vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy lábasba tesszük a körtécikkeket, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, a vaníliarúd belsejét és a fahéjrudat.

3. Lépés

Alacsony hőfokon főzzük a körtét, amíg az szétesik.

4. Lépés

Közben többször megkeverjük, hogy ne égjen le. Ha teljesen szétesett a gyümölcs, a fazékot levesszük a tűzről.

5. Lépés

A fahéj rudat eltávolítjuk, majd a lekvárt sterilizált üvegekbe töltjük. Minél forróbb a lekvár, amikor az üvegbe kerül, annál jobban elpusztulnak a baktériumok és az üvegekben tovább marad friss a lekvár.

6. Lépés

Az üvegeket lezárjuk, majd ugyanazzal a szájjal lefelé fektetjük le, és hagyjuk, hogy a lekvár hűljön és szilárduljon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új