Forrás: Pictures4you by Adobe Stock
Kräppelchen
A Kräppelchen Németországban népszerű hagyományos apró fánk, melyet főként a karnevál vagy a farsang ideje alatt kedvelnek. Főként élesztőtésztából készülnek, és gyakran meghintik porcukorral.
Hozzávalók
Tészta
- 500 g liszt
- 50 g cukor
- 2 Tojás
- 1 csipetnyi só
- 20 g élesztő
- 250 ml tej
- 50 g vaj
Sütéshez
- 1 l olaj
Porzásra
- 100 g porcukor
Eljárás
1. Keverjük össze a lisztet és a cukrot egy nagy tálban. Adjuk hozzá a tojásokat, a sót, az élesztőt, a tejet és a vajat, majd dolgozzuk össze sima tésztává. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen körülbelül 2 órán át kelni.
Melegítse fel az olajat egy mély lábosban vagy egy olajsütőben. Formáljon kis golyókat a tésztából és óvatosan helyezze őket a forró olajba. Sütse az apró fánkokat aranybarnára, és rendszeresen fordítsa meg őket sütés közben.
3. Engedje le a kész sült krapfeneket a konyhai papíron, és hintse meg porcukorral. Tálalja a krapfeneket melegen, vagy hagyja őket kihűlni, és élvezze őket később.