HIRDETŐ

Forrás: Pictures4you by Adobe Stock

Kräppelchen

A Kräppelchen Németországban népszerű hagyományos apró fánk, melyet főként a karnevál vagy a farsang ideje alatt kedvelnek. Főként élesztőtésztából készülnek, és gyakran meghintik porcukorral.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
25

Tészta

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 1 csipetnyi só Hozzáadott
  • 20 g élesztő Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott

Sütéshez

  • 1 l olaj Hozzáadott

Porzásra

  • 100 g porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

1. Keverjük össze a lisztet és a cukrot egy nagy tálban. Adjuk hozzá a tojásokat, a sót, az élesztőt, a tejet és a vajat, majd dolgozzuk össze sima tésztává. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen körülbelül 2 órán át kelni.

2. Lépés

Melegítse fel az olajat egy mély lábosban vagy egy olajsütőben. Formáljon kis golyókat a tésztából és óvatosan helyezze őket a forró olajba. Sütse az apró fánkokat aranybarnára, és rendszeresen fordítsa meg őket sütés közben.

3. Lépés

3. Engedje le a kész sült krapfeneket a konyhai papíron, és hintse meg porcukorral. Tálalja a krapfeneket melegen, vagy hagyja őket kihűlni, és élvezze őket később.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új