HIRDETŐ

Forrás: Pictures4you by Adobe Stock

Kräppelchen

A Kräppelchen Németországban népszerű hagyományos apró fánk, melyet főként a karnevál vagy a farsang ideje alatt kedvelnek. Főként élesztőtésztából készülnek, és gyakran meghintik porcukorral.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
25

Tészta

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 1 csipetnyi só Hozzáadott
  • 20 g élesztő Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott

Sütéshez

  • 1 l olaj Hozzáadott

Porzásra

  • 100 g porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

1. Keverjük össze a lisztet és a cukrot egy nagy tálban. Adjuk hozzá a tojásokat, a sót, az élesztőt, a tejet és a vajat, majd dolgozzuk össze sima tésztává. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen körülbelül 2 órán át kelni.

2. Lépés

Melegítse fel az olajat egy mély lábosban vagy egy olajsütőben. Formáljon kis golyókat a tésztából és óvatosan helyezze őket a forró olajba. Sütse az apró fánkokat aranybarnára, és rendszeresen fordítsa meg őket sütés közben.

3. Lépés

3. Engedje le a kész sült krapfeneket a konyhai papíron, és hintse meg porcukorral. Tálalja a krapfeneket melegen, vagy hagyja őket kihűlni, és élvezze őket később.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek