HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: SporiZecov

Krémes citromos csirke és spárga tészta

Ez a finom csirke és spárga tészta a család kedvence, amit újra és újra elkészítek. A friss spárga, a zsenge csirke és a krémes mártás kombinációja a textúrák és ízek kellemes kontrasztját hozza létre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Csont nélküli, bőr nélküli csirkemell Hozzáadott
  • Só és bors a fűszerezéshez Hozzáadott
  • 1 Kötet Friss spárga, vágva és két hüvelykes darabokra vágva Hozzáadott
  • 1 lb Tészta (én Penne-t vagy Fettuccine-t javasolnék) Hozzáadott
  • 2 EL Olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Kis hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 3 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 csésze Tejszínt Hozzáadott
  • 12 csésze Reszelt parmezán sajt Hozzáadott
  • Egy citrom héja és leve Hozzáadott
  • 12 csésze Friss bazsalikom, apróra vágva Hozzáadott
  • További parmezán sajt és frissen törött fekete bors a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdjük a csirkemell sóval és borssal való fűszerezésével. Tapasztalatom szerint a csirke jó fűszerezése biztosítja az ízletes eredményt.

2. Lépés

Egy evőkanál olívaolajat hevítsünk fel egy serpenyőben közepesen magas hőfokon, és tegyük bele a csirkemellet. Süssük, amíg mindkét oldalról szépen megbarnul és átsül, vastagságtól függően körülbelül 8 percig oldalanként. Tegye félre a csirkét, és hagyja pihenni.

3. Lépés

Ugyanebben a serpenyőben adjuk hozzá a maradék olajat és az apróra vágott hagymát. Pároljuk, amíg a hagyma áttetszővé válik, majd adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, és pároljuk még egy percig.

4. Lépés

Most adjuk hozzá a spárgát a serpenyőbe. Szeretem a kissé alulfőzött spárga frissességét és ropogós ízét, ezért azt javaslom, hogy 4-5 percig főzzük közepes lángon. Ha a lágyabb spárgát kedveli, kicsit tovább is főzheti.

5. Lépés

Amíg a zöldségeket párolja, kezdje el főzni a tésztát. Ne felejtsd el megsózni a tésztavizet, ez az egyetlen lehetőség, hogy magát a tésztát is ízesítsd. Főzd meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint, de mindig kóstolj meg egy darabot, mielőtt lecsöpögteted, hogy megbizonyosodj róla, hogy ízlésed szerint főtt.

6. Lépés

Amikor a tészta megfőtt, szűrje le, és tegyen félre a tésztavízből.

7. Lépés

Adja a tejszínt, a reszelt parmezánt, a citromhéjat és a citromlevet a serpenyőbe a spárgával együtt. Keverjük addig, amíg az egész szépen összeáll, hogy krémes mártást kapjunk. Ha a mártás túl sűrű lesz, a félretett tésztavízzel hígítsuk fel egy kicsit.

8. Lépés

A pihentetett csirkét szeletelje csíkokra, és adja vissza a serpenyőbe, keverje össze, hogy a csirke újra átmelegedjen.

9. Lépés

Most adjuk hozzá a főtt tésztát és a friss bazsalikomot a serpenyőbe. Óvatosan forgassa össze az egészet, amíg mindent bevon a krémes mártással.

10. Lépés

Kóstolja meg, és ha szükséges, állítsa be a fűszerezést.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek