Forrás: Pixabay: SporiZecov
Krémes citromos csirke és spárga tészta
Ez a finom csirke és spárga tészta a család kedvence, amit újra és újra elkészítek. A friss spárga, a zsenge csirke és a krémes mártás kombinációja a textúrák és ízek kellemes kontrasztját hozza létre.
Hozzávalók
- 2 Csont nélküli, bőr nélküli csirkemell
- Só és bors a fűszerezéshez
- 1 Kötet Friss spárga, vágva és két hüvelykes darabokra vágva
- 1 lb Tészta (én Penne-t vagy Fettuccine-t javasolnék)
- 2 EL Olívaolaj
- 1 Kis hagyma, apróra vágva
- 3 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 1 csésze Tejszínt
- 1⁄2 csésze Reszelt parmezán sajt
- Egy citrom héja és leve
- 1⁄2 csésze Friss bazsalikom, apróra vágva
- További parmezán sajt és frissen törött fekete bors a díszítéshez
Eljárás
Kezdjük a csirkemell sóval és borssal való fűszerezésével. Tapasztalatom szerint a csirke jó fűszerezése biztosítja az ízletes eredményt.
Egy evőkanál olívaolajat hevítsünk fel egy serpenyőben közepesen magas hőfokon, és tegyük bele a csirkemellet. Süssük, amíg mindkét oldalról szépen megbarnul és átsül, vastagságtól függően körülbelül 8 percig oldalanként. Tegye félre a csirkét, és hagyja pihenni.
Ugyanebben a serpenyőben adjuk hozzá a maradék olajat és az apróra vágott hagymát. Pároljuk, amíg a hagyma áttetszővé válik, majd adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, és pároljuk még egy percig.
Most adjuk hozzá a spárgát a serpenyőbe. Szeretem a kissé alulfőzött spárga frissességét és ropogós ízét, ezért azt javaslom, hogy 4-5 percig főzzük közepes lángon. Ha a lágyabb spárgát kedveli, kicsit tovább is főzheti.
Amíg a zöldségeket párolja, kezdje el főzni a tésztát. Ne felejtsd el megsózni a tésztavizet, ez az egyetlen lehetőség, hogy magát a tésztát is ízesítsd. Főzd meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint, de mindig kóstolj meg egy darabot, mielőtt lecsöpögteted, hogy megbizonyosodj róla, hogy ízlésed szerint főtt.
Amikor a tészta megfőtt, szűrje le, és tegyen félre a tésztavízből.
Adja a tejszínt, a reszelt parmezánt, a citromhéjat és a citromlevet a serpenyőbe a spárgával együtt. Keverjük addig, amíg az egész szépen összeáll, hogy krémes mártást kapjunk. Ha a mártás túl sűrű lesz, a félretett tésztavízzel hígítsuk fel egy kicsit.
A pihentetett csirkét szeletelje csíkokra, és adja vissza a serpenyőbe, keverje össze, hogy a csirke újra átmelegedjen.
Most adjuk hozzá a főtt tésztát és a friss bazsalikomot a serpenyőbe. Óvatosan forgassa össze az egészet, amíg mindent bevon a krémes mártással.
Kóstolja meg, és ha szükséges, állítsa be a fűszerezést.