Forrás: gwenael le vot from Getty Images
Krémes csirke és burgonya ragu
Ez a krémes csirke és burgonyás ragu receptje az egyik kedvenc ételem. Gazdag, mély ízei és krémessége minden alkalommal megörvendezteti a lelkemet. Mindig is imádtam a csirke és a burgonya ezen kombinációját, a tejszín hozzáadásával pedig még finomabbá válik az étel. Amikor elkészítem, az egész házat kellemes illat tölti be, amitől mindenki megéhezik és alig várja az ételt.
Hozzávalók
- 1 kg Burgonya
- 4 pcs Csirkemell
- 2 pcs hagyma
- 3 fogak Fokhagyma
- 2 kanalak Vaj
- 200 ml tejszínhab
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Egy serpenyőben felhevítem a vajat, majd hozzáadom az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és üvegesre pirítom.
Ezután hozzáadom a csirkedarabokat, sózom és borsozom, és addig sütöm, amíg a csirke aranyszínű nem lesz.
Amikor a csirke elkészült, hozzáadom az apróra vágott burgonyát és a tejszínt, mindent összekeverek, és kb. 10 percig párolom.
Ezután az egészet átrakom egy tűzálló tálba, és a sütőben kb. 30 percig sütöm (vagy amíg a burgonya megpuhul).