Forrás: pixabay
Krémes és ízletes Cukkinifőzelék
A cukkini főzelék egy könnyű és ízletes étel, amely tökéletes választás lehet a nyári hónapokban. A friss cukkini és a tejföl krémesítve, fűszerezve egy ínycsiklandó fogást eredményez, amit akár önálló ételként is fogyaszthatunk, vagy köretként tálalhatunk húsokhoz.
Hozzávalók
- 4 Közepes méretű cukkini
- 1 hagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál liszt
- 500 ml alacsony nátriumtartalmú zöldségleves
- 200 ml tejföl
- só és bors ízlés szerint
- friss petrezselyem a díszítéshez
Eljárás
A cukkiniket mossuk meg és vágjuk fel apró kockákra.
A hagymát vágjuk fel finomra.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon.
Adjuk hozzá a hagymát és pirítsuk aranybarnára.
Adjuk hozzá a cukkinit és fzzük 5 percig, amíg megpuhul.
Szórjuk rá a lisztet és alaposan keverjük össze a cukkinivel.
Öntsük hozzá a zöldséglevest és keverj simára.
Főzzük közepes lángon 10-15 percig, míg a főzelék besűrűsödik.
Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a tejfölt.
Ízesítsük sóval és borssal.
Díszítsük friss petrezselyemmel.