HIRDETŐ

Krémes friss Mascarponés áfonyatorta

A mascarponés áfonyatorta egy igazi finom és egyszerűen elkészíthető desszert, amely minden korosztály számára kedvelt. A mascarpone krém és a friss áfonya együtt különösen ízletes, míg a tészta könnyedsége tökéletesen kiegészíti a krémet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 20 dkg keksz Hozzáadott
  • 10 dkg vaj Hozzáadott
  • 50 dkg mascarpone Hozzáadott
  • 212 dl tejszín Hozzáadott
  • 12 dkg cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 2 zacskó Zselatin Hozzáadott
  • 4 dl áfonya (lehet friss vagy fagyasztott) Hozzáadott
  • 5 evőkanál cukor (az áfonyához) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A kekszet morzsoljuk össze, majd keverjük össze az olvasztott vajjal. Ezután nyomkodjuk bele a tortaforma aljába, majd tegyük a hűtőbe állni.

2. Lépés

A zselatint áztassuk be hideg vízbe. Közben a tejszínt verjük kemény habbá a cukorral és a vaníliás cukorral.

3. Lépés

A mascarponét keverjük össze a tejszínhabbal. A zselatint szűrjük le, majd melegítsük fel, hogy teljesen feloldódjon.

4. Lépés

A mascarponés keverékhez adjuk hozzá a zselatint, majd öntsük a kekszes alapra, és tegyük vissza a hűtőbe pár órára.

5. Lépés

Az áfonyát keverjük össze a cukorral, majd hagyjuk állni, hogy a cukor feloldódjon. Ezután öntsük a mascarponés rétegre, majd tegyük vissza a hűtőbe, és hagyjuk állni, míg megszilárdul.

6. Lépés

Amikor a torta teljesen megszilárdult, már tálalhatjuk is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek