Krémes friss Mascarponés áfonyatorta
A mascarponés áfonyatorta egy igazi finom és egyszerűen elkészíthető desszert, amely minden korosztály számára kedvelt. A mascarpone krém és a friss áfonya együtt különösen ízletes, míg a tészta könnyedsége tökéletesen kiegészíti a krémet.
Hozzávalók
- 20 dkg keksz
- 10 dkg vaj
- 50 dkg mascarpone
- 21⁄2 dl tejszín
- 12 dkg cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 2 zacskó Zselatin
- 4 dl áfonya (lehet friss vagy fagyasztott)
- 5 evőkanál cukor (az áfonyához)
Eljárás
A kekszet morzsoljuk össze, majd keverjük össze az olvasztott vajjal. Ezután nyomkodjuk bele a tortaforma aljába, majd tegyük a hűtőbe állni.
A zselatint áztassuk be hideg vízbe. Közben a tejszínt verjük kemény habbá a cukorral és a vaníliás cukorral.
A mascarponét keverjük össze a tejszínhabbal. A zselatint szűrjük le, majd melegítsük fel, hogy teljesen feloldódjon.
A mascarponés keverékhez adjuk hozzá a zselatint, majd öntsük a kekszes alapra, és tegyük vissza a hűtőbe pár órára.
Az áfonyát keverjük össze a cukorral, majd hagyjuk állni, hogy a cukor feloldódjon. Ezután öntsük a mascarponés rétegre, majd tegyük vissza a hűtőbe, és hagyjuk állni, míg megszilárdul.
Amikor a torta teljesen megszilárdult, már tálalhatjuk is.