HIRDETŐ

Krémes friss Mascarponés áfonyatorta

A mascarponés áfonyatorta egy igazi finom és egyszerűen elkészíthető desszert, amely minden korosztály számára kedvelt. A mascarpone krém és a friss áfonya együtt különösen ízletes, míg a tészta könnyedsége tökéletesen kiegészíti a krémet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 20 dkg keksz Hozzáadott
  • 10 dkg vaj Hozzáadott
  • 50 dkg mascarpone Hozzáadott
  • 212 dl tejszín Hozzáadott
  • 12 dkg cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 2 zacskó Zselatin Hozzáadott
  • 4 dl áfonya (lehet friss vagy fagyasztott) Hozzáadott
  • 5 evőkanál cukor (az áfonyához) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A kekszet morzsoljuk össze, majd keverjük össze az olvasztott vajjal. Ezután nyomkodjuk bele a tortaforma aljába, majd tegyük a hűtőbe állni.

2. Lépés

A zselatint áztassuk be hideg vízbe. Közben a tejszínt verjük kemény habbá a cukorral és a vaníliás cukorral.

3. Lépés

A mascarponét keverjük össze a tejszínhabbal. A zselatint szűrjük le, majd melegítsük fel, hogy teljesen feloldódjon.

4. Lépés

A mascarponés keverékhez adjuk hozzá a zselatint, majd öntsük a kekszes alapra, és tegyük vissza a hűtőbe pár órára.

5. Lépés

Az áfonyát keverjük össze a cukorral, majd hagyjuk állni, hogy a cukor feloldódjon. Ezután öntsük a mascarponés rétegre, majd tegyük vissza a hűtőbe, és hagyjuk állni, míg megszilárdul.

6. Lépés

Amikor a torta teljesen megszilárdult, már tálalhatjuk is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új