Forrás: Oleksandr Prokopenko from Canva
Krémes gombás rizottó
Naponta főzök a családomnak, és a krémes gombás rizottó parmezánnal az egyik olyan étel, amely soha nem okoz csalódást.
Hozzávalók
- 1 l Húsleves
- 500 g Arborio rizs
- 1 darab The Onion
- 3 gerezd Fokhagyma
- 500 g Gomba
- 4 EK Vaj
- 250 ml Száraz fehérbor
- 150 g Reszelt sajt
- 100 g parmezán
- Só és fekete bors
Eljárás
Hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát. Tisztítsa meg a gombát, és vágja kisebb darabokra. Egy serpenyőben pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát a vajon, adjuk hozzá a gombát, sózzuk és borsozzuk. Mindent együtt addig pirítok, amíg a hagyma üveges, a gomba pedig aranybarna nem lesz.
Hozzáadom a rizst a serpenyőbe, és a gombával és a hagymával együtt kb. 5 percig pirítom.
Fokozatosan adjuk hozzá a húslevest, egyszerre körülbelül egy csészével. Megvárom, amíg a rizs magába szívja a húslevest, mielőtt még többet adnék hozzá. A húsleves hozzáadása és a keverés körülbelül 20 percig tart.
Amikor a rizs felszívta az összes húslevest, hozzáadom a fehérbort, a sajtot és a parmezánt. Még egy percig keverem a rizottót, majd leveszem a tűzről, és további 5 percig hagyom állni.