HIRDETŐ

Forrás: Oleksandr Prokopenko from Canva

Krémes gombás rizottó

Naponta főzök a családomnak, és a krémes gombás rizottó parmezánnal az egyik olyan étel, amely soha nem okoz csalódást.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 l Húsleves Hozzáadott
  • 500 g Arborio rizs Hozzáadott
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • 3 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 500 g Gomba Hozzáadott
  • 4 EK Vaj Hozzáadott
  • 250 ml Száraz fehérbor Hozzáadott
  • 150 g Reszelt sajt Hozzáadott
  • 100 g parmezán Hozzáadott
  • Só és fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát. Tisztítsa meg a gombát, és vágja kisebb darabokra. Egy serpenyőben pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát a vajon, adjuk hozzá a gombát, sózzuk és borsozzuk. Mindent együtt addig pirítok, amíg a hagyma üveges, a gomba pedig aranybarna nem lesz.

2. Lépés

Hozzáadom a rizst a serpenyőbe, és a gombával és a hagymával együtt kb. 5 percig pirítom.

3. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a húslevest, egyszerre körülbelül egy csészével. Megvárom, amíg a rizs magába szívja a húslevest, mielőtt még többet adnék hozzá. A húsleves hozzáadása és a keverés körülbelül 20 percig tart.

4. Lépés

Amikor a rizs felszívta az összes húslevest, hozzáadom a fehérbort, a sajtot és a parmezánt. Még egy percig keverem a rizottót, majd leveszem a tűzről, és további 5 percig hagyom állni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új