HIRDETŐ

Forrás: Oleksandr Prokopenko from Canva

Krémes gombás rizottó

Naponta főzök a családomnak, és a krémes gombás rizottó parmezánnal az egyik olyan étel, amely soha nem okoz csalódást.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 l Húsleves Hozzáadott
  • 500 g Arborio rizs Hozzáadott
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • 3 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 500 g Gomba Hozzáadott
  • 4 EK Vaj Hozzáadott
  • 250 ml Száraz fehérbor Hozzáadott
  • 150 g Reszelt sajt Hozzáadott
  • 100 g parmezán Hozzáadott
  • Só és fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát. Tisztítsa meg a gombát, és vágja kisebb darabokra. Egy serpenyőben pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát a vajon, adjuk hozzá a gombát, sózzuk és borsozzuk. Mindent együtt addig pirítok, amíg a hagyma üveges, a gomba pedig aranybarna nem lesz.

2. Lépés

Hozzáadom a rizst a serpenyőbe, és a gombával és a hagymával együtt kb. 5 percig pirítom.

3. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a húslevest, egyszerre körülbelül egy csészével. Megvárom, amíg a rizs magába szívja a húslevest, mielőtt még többet adnék hozzá. A húsleves hozzáadása és a keverés körülbelül 20 percig tart.

4. Lépés

Amikor a rizs felszívta az összes húslevest, hozzáadom a fehérbort, a sajtot és a parmezánt. Még egy percig keverem a rizottót, majd leveszem a tűzről, és további 5 percig hagyom állni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek