Forrás: Heike Rau for Getty Images
Krémes kelbimbó leves recept
Egyértelműen az egyik kedvencünk, ezt a kelbimbóleves receptet mindig megcsodáljuk a családi asztalunkon. A krémes állag és a telt íz, amit a recept eredményez, minden alkalommal elragadó. Higgye el nekünk, ha azt mondjuk, hogy nem fogja megunni, hogy újra és újra kanalazza!
Hozzávalók
- 500 Gram kelbimbó
- 1 nagy hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 nagy Burgonya
- 1 l zöldségleves
- 200 ml Krém
- só és bors ízlés szerint
- 2 Evőkanál olívaolaj
- Választható: reszelt parmezán sajt és pirítós a tálaláshoz.
Eljárás
A kelbimbóleves elkészítéséhez először alaposan megmossuk és megtisztítjuk a kelbimbót. Tapasztalataink szerint érdemes eltávolítani a külső leveleket, ha már nem tűnnek frissnek.
Hámozza meg és vágja apró kockákra a hagymát és a fokhagymát. Közben hámozza meg a burgonyát, és vágja apró kockákra.
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és dinszteljük meg a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetszővé válik. A leendő ízélmény gondolata itt nagy szerepet játszik.
Most adjuk hozzá a kelbimbót és a burgonyát a hagymához és a fokhagymához, és öntsük fel a zöldségalaplével. Hagyjuk alacsony hőfokon főni körülbelül 20 percig.
Amint a kelbimbót és a burgonyát villával könnyen pépesíthetjük, adjuk hozzá a tejszínt, és botmixerrel pürésítsük az egészet, amíg sima, krémes levest kapunk. Itt érdemes türelmesnek lenni, hiszen a krémesség a döntő az ízvilágban.
Végül ízesítse a kelbimbólevest ízlés szerint sóval és borssal. Ha szükséges, pirítsa meg a kenyeret, és reszelje rá a parmezánt. A levest forrón tálaljuk, és ha kívánjuk, díszítsük a pirított kenyérrel és a parmezánnal.