HIRDETŐ

Forrás: Heike Rau for Getty Images

Krémes kelbimbó leves recept

Egyértelműen az egyik kedvencünk, ezt a kelbimbóleves receptet mindig megcsodáljuk a családi asztalunkon. A krémes állag és a telt íz, amit a recept eredményez, minden alkalommal elragadó. Higgye el nekünk, ha azt mondjuk, hogy nem fogja megunni, hogy újra és újra kanalazza!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 Gram kelbimbó Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 nagy Burgonya Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves Hozzáadott
  • 200 ml Krém Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 Evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • Választható: reszelt parmezán sajt és pirítós a tálaláshoz. Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

A kelbimbóleves elkészítéséhez először alaposan megmossuk és megtisztítjuk a kelbimbót. Tapasztalataink szerint érdemes eltávolítani a külső leveleket, ha már nem tűnnek frissnek.

2. Lépés

Hámozza meg és vágja apró kockákra a hagymát és a fokhagymát. Közben hámozza meg a burgonyát, és vágja apró kockákra.

3. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és dinszteljük meg a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetszővé válik. A leendő ízélmény gondolata itt nagy szerepet játszik.

4. Lépés

Most adjuk hozzá a kelbimbót és a burgonyát a hagymához és a fokhagymához, és öntsük fel a zöldségalaplével. Hagyjuk alacsony hőfokon főni körülbelül 20 percig.

5. Lépés

Amint a kelbimbót és a burgonyát villával könnyen pépesíthetjük, adjuk hozzá a tejszínt, és botmixerrel pürésítsük az egészet, amíg sima, krémes levest kapunk. Itt érdemes türelmesnek lenni, hiszen a krémesség a döntő az ízvilágban.

6. Lépés

Végül ízesítse a kelbimbólevest ízlés szerint sóval és borssal. Ha szükséges, pirítsa meg a kenyeret, és reszelje rá a parmezánt. A levest forrón tálaljuk, és ha kívánjuk, díszítsük a pirított kenyérrel és a parmezánnal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új