HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: catceeq

Krémes vegetáriánus édesburgonya leves

Nagyon megszerettem ezt a levest. Először egy hideg téli estén próbáltam ki, és azonnal lenyűgözött a pikáns, mégis édes íze. Belülről felmelegít, és kivételesen finom. Mindenekelőtt szeretem az egyszerű elkészítését, és azt, hogy általában már minden hozzávaló megvan otthon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg édesburgonya Hozzáadott
  • 2 dögevő Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 Teáskanál kömény Hozzáadott
  • 200 ml Kókusztej Hozzáadott
  • Reszelt sajt a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az édesburgonyaleves elkészítéséhez először hámozza meg és kockázza fel az édesburgonyát és a sárgarépát. Javaslom, hogy az édesburgonyát ne vágjuk túl kicsire, különben széteshet főzés közben.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy nagy serpenyőben olívaolajon áttetszőre pirítjuk. Fontos, hogy ezt közepes vagy alacsony hőfokon tegyük, hogy ne égjen meg a fokhagyma, és elkerüljük a kesernyés ízt.

3. Lépés

Adja hozzá az édesburgonyát és a sárgarépát, és oltsa le a zöldségalaplével. Forraljuk fel a levest, csökkentsük a hőfokot, és főzzük körülbelül 30 percig, vagy amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

4. Lépés

Most pürésítsük a levest botmixerrel, amíg krémes nem lesz. Nagyon hasznosnak tartom, ha közben levesszük a serpenyőt a tűzről, hogy elkerüljük a fröccsenést és az esetleges megégést.

5. Lépés

Adjuk hozzá a kókusztejet és a köményt, sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze még egyszer alaposan. A kókusztej kellemes krémességet, a kömény pedig enyhe keleti ízt ad a levesnek.

6. Lépés

Tálalás előtt az édesburgonyalevest tetszés szerint frissen reszelt sajttal is díszítheti. Ez szép színkontrasztot ad, és tökéletesen lekerekíti az ízvilágot.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új