HIRDETŐ
Forrás: Milanfoto from Getty Images Signature
Krumplipüré sertéshússal
Egy klasszikus recept, amit ön is imádni fog. Krumplipüré remek sertésszelettel, ami felmelegít majd a hideg napokon. A recept egyszerű és meglepetést fog okozni az ízletes végeredményével.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Krumplipüré
- 1 kg Burgonya
- 100 ml tej
- 50 g vaj
- Só
Sertéshús
- 1 kg sertés szűzpecsenye
- 1 darab Só, bors, fokhagyma ízlés szerint
- 1 db Sütéshez való olaj
- 1 db sárgarépa
- önserkentő liszt
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk kisebb darabokra és tegyük főni sós vízbe.
2. Lépés
Amikor a krumplik puhára főttek, leszúrjuk őket és hozzáadjuk a tejet és a vajat.
3. Lépés
Az burgonyát finom pürévé törjük.
4. Lépés
A sertéshúst felvágjuk, fűszerezzük, fokhagymával megszórjuk és mindkét oldalán megpirítjuk a serpenyőben.
5. Lépés
Ezután hozzáadjuk a vizet és körülbelül 40 percig főzzük, finomra vágott sárgarépával együtt.
6. Lépés
A főzés végén sűrítjük a mártást liszttel.