HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Krumplis lángos
A tésztába csempészett burgonyának köszönhetően ez a lángos még másnap is pihe-puha lesz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 100 dkg finomliszt
- 50 dkg főtt burgonya
- 11⁄2 dl víz
- 1 Csomag élesztő
- 2 evőkanál zsír
- só
- olaj
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
1,5 dl langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt. A főtt burgonyát összetörjük.
2. Lépés
Egy nagy tálba összeöntjük a lisztet, a burgonyát, a zsírt, a sót és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, az így kapott tészta tetejét bekenjük olajjal, majd letakarva kelesztjük kb. egy órát.
3. Lépés
Ezt követően, egy tálcára rakjuk a lángos porciókat.
4. Lépés
Egy pár percig pihentethetjük a tésztákat, majd kézzel megformálva, forró olajban kisütjük őket.