HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: AKuptsova

Különböző fajtájú savanyított zöldségek

Ez a savanyúság receptje abszolút kihagyhatatlan a konyhámban, és már számtalanszor elkészítettem. A zöldségek savanyítása remek módja annak, hogy a megmaradt zöldségeket ízletesen tartósítsuk, finom köretet készítsünk belőlük, vagy ízesítsük a salátákat, szendvicseket stb. A módszerben az a csodálatos, hogy különböző zöldségekkel és ízekkel kísérletezhetünk. Az a csodálatos ebben a módszerben, hogy különböző zöldségekkel és ízekkel kísérletezhet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg Vegyes zöldségek (pl. sárgarépa, zellerpaprika, cukkini stb.) Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 2 Tablespoon tengeri só Hozzáadott
  • 500 ml Fehér vagy almaecet Hozzáadott
  • Néhány gerezd fokhagyma, bors, babérlevél és friss fűszernövények (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A savanyított zöldségek receptjéhez kezdjük a zöldségek alapos megmosásával és feldarabolásával. Úgy tapasztaltam, hogy ha a zöldségeket egyforma méretű darabokra vágjuk, az segít megőrizni az állagot a savanyítás során.

2. Lépés

Forraljuk fel a vizet, az ecetet és a sót egy nagy fazékban. Várjuk meg, amíg a só feloldódik, majd adjuk hozzá a zöldségeket. Ne aggódjon, ha a zöldségeket nem fedi teljesen, főzés közben összeesnek.

3. Lépés

Hagyja a zöldségeket 2-3 percig párolódni, de ne tovább, hogy ropogós maradjon. Az első próbálkozásom során túlfőztem a zöldségeket, és túl puhák lettek.

4. Lépés

Amíg a zöldségek főnek, elkészítheti az üvegeket. Sterilizálja őket forró vízben vagy sütőben, hogy megakadályozza a baktériumok elszaporodását.

5. Lépés

Töltse a még forró zöldségeket a pácvízzel együtt az üvegekbe. Most már hozzáadhatja a fokhagymagerezdeket, a borsszemeket, a babérleveleket és a friss fűszernövényeket. Én szeretem a kapor és a sárgarépa, illetve a paprika és a rozmaring kombinációját.

6. Lépés

Zárja le szorosan az üvegeket a savanyított zöldségekkel, és hagyja kihűlni őket. Ezután tárolja őket a hűtőszekrényben, és várjon legalább egy hetet a felbontásukkal. Időbe telik, de higgye el, megéri a várakozást! Számos ételhez tökéletes kísérője.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek