HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: AKuptsova

Különböző fajtájú savanyított zöldségek

Ez a savanyúság receptje abszolút kihagyhatatlan a konyhámban, és már számtalanszor elkészítettem. A zöldségek savanyítása remek módja annak, hogy a megmaradt zöldségeket ízletesen tartósítsuk, finom köretet készítsünk belőlük, vagy ízesítsük a salátákat, szendvicseket stb. A módszerben az a csodálatos, hogy különböző zöldségekkel és ízekkel kísérletezhetünk. Az a csodálatos ebben a módszerben, hogy különböző zöldségekkel és ízekkel kísérletezhet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg Vegyes zöldségek (pl. sárgarépa, zellerpaprika, cukkini stb.) Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 2 Tablespoon tengeri só Hozzáadott
  • 500 ml Fehér vagy almaecet Hozzáadott
  • Néhány gerezd fokhagyma, bors, babérlevél és friss fűszernövények (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A savanyított zöldségek receptjéhez kezdjük a zöldségek alapos megmosásával és feldarabolásával. Úgy tapasztaltam, hogy ha a zöldségeket egyforma méretű darabokra vágjuk, az segít megőrizni az állagot a savanyítás során.

2. Lépés

Forraljuk fel a vizet, az ecetet és a sót egy nagy fazékban. Várjuk meg, amíg a só feloldódik, majd adjuk hozzá a zöldségeket. Ne aggódjon, ha a zöldségeket nem fedi teljesen, főzés közben összeesnek.

3. Lépés

Hagyja a zöldségeket 2-3 percig párolódni, de ne tovább, hogy ropogós maradjon. Az első próbálkozásom során túlfőztem a zöldségeket, és túl puhák lettek.

4. Lépés

Amíg a zöldségek főnek, elkészítheti az üvegeket. Sterilizálja őket forró vízben vagy sütőben, hogy megakadályozza a baktériumok elszaporodását.

5. Lépés

Töltse a még forró zöldségeket a pácvízzel együtt az üvegekbe. Most már hozzáadhatja a fokhagymagerezdeket, a borsszemeket, a babérleveleket és a friss fűszernövényeket. Én szeretem a kapor és a sárgarépa, illetve a paprika és a rozmaring kombinációját.

6. Lépés

Zárja le szorosan az üvegeket a savanyított zöldségekkel, és hagyja kihűlni őket. Ezután tárolja őket a hűtőszekrényben, és várjon legalább egy hetet a felbontásukkal. Időbe telik, de higgye el, megéri a várakozást! Számos ételhez tökéletes kísérője.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új