HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: MapleHorizons

Különleges Birsalma krémleves

A birsalma kissé kihívást jelentő gyümölcs, de ne félj tőle! Kitartó munkával, pár apró trükkel egészen különleges, egészséges és igazán ízletes krémlevest készíthetsz belőle!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Közepes méretű birsalma Hozzáadott
  • 1 vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 l zöldség alaplé Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Fél teáskanál gyömbér Hozzáadott
  • 1 teáskanál Kurkuma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A birsalmát alaposan mossuk meg, mivel a gyümölcs felületén természetes viaszréteg található. A környezettudatosoknak ajánlom, hogy ne dobja ki a magházat, hanem tegye el, mert remekül felhasználható a komposztban vagy például madáretetéshez.

2. Lépés

A hagymákat aprítsuk fel, majd egy lábasban olívaolajon dinszteljük meg. A hagymákat ne pirítsuk túl, csak addig dinszteljük, míg üveges nem lesz, így elkerüljük az égett hagyma ízét.

3. Lépés

A birsalmát hámozzuk meg, magházát távolítsuk el és vágjuk kisebb darabokra. Fontos, hogy a birsalmát rögtön dobjuk a lábasba, mert levegőn gyorsan meg barnul.

4. Lépés

Adjuk hozzá a fűszereket, majd öntsük fel a zöldséglevessel. Ha nincs kéznél zöldségleves, akkor vízzel és zöldségleves kockával is helyettesítheti azt.

5. Lépés

Kb. 20 percig főzzük, míg a birsalma megpuhul.

6. Lépés

Ha a birsalma már megpuhult, a levest botmixerrel pürésítsük.

7. Lépés

Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tálaljuk. A leves közepébe szórhatunk néhány diót is egy kis extra crunch-ért.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új