HIRDETŐ

Különleges fajitas

A fajitas egy ínycsiklandó mexikói étel, amelyet főleg tortillában tálalnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkemell vagy marhalapocka, csíkozva Hozzáadott
  • 2 Közepes hagyma, félkarikákra vágva Hozzáadott
  • 3 paprika (piros, sárga zöld) vékony csíkokra vágva Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma, össezúzva Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál chili pehely (ízlés szerint) Hozzáadott
  • 1 citrom vagy lime leve Hozzáadott
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
  • Friss koriander vagy petrezselyem, felaprítva Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk őket, amíg megpuhulnak és kissé aranybarnák lesznek.

2. Lépés

Adjuk hozzá a csíkozott húst, és pirítsuk addig, teljesen átsül és kicsit megpirul. Ezután tegyük félre.

3. Lépés

Ugyanebben a serpenyőben pirítsuk meg a paprikát is, amíg enyhén megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.

4. Lépés

A húst és a paprikát keverjük össze a serpenyőben, majd fűszerezzük sóval, feketeborssal, őrölt paprikával, köménnyel és chili pehellyel. Öntsük rá a citrom vagy lime levét, majd keverjük át alaposan.

5. Lépés

Tálalás előtt melegítsünk fel a tortillákat, majd kanalazzunk belőlük a fajitas tölteléket. Szórjuk meg frissen felaprított korianderrel vagy petrezselyemmel, majd tekerjük fel és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek