HIRDETŐ

Forrás: Photosiber from Getty Images

Lágyra főtt tojás

Rendszeresen készítek lágytojást reggelire, főleg hétvégén, amikor egyszerűen csak élvezni kell egy kicsit. Remek módja annak, hogy a napot valami gyors, lendületes és finom dologgal kezdjük. Ráadásul ez egy olyan étel, amely számos lehetőséget kínál - tálalhatod pirítóssal, friss fűszernövényekkel vagy akár avokádóval is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 4 darab tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

Először hagyja, hogy a tojások szobahőmérsékletűvé váljanak, mivel a hideg tojások könnyen megrepedhetnek a forró vízben.

2. Lépés

Egy nagy fazékba öntsön annyi vizet, hogy a tojások teljesen elmerüljenek benne.

3. Lépés

Forraljuk fel a vizet. Amint a víz bugyog, mérsékelje a hőfokot közepesre, és óvatosan tegye bele a tojásokat.

4. Lépés

Egy gombostűvel készítsen lyukat a tojás hegyén, ez csökkenti a héj eltörésének kockázatát.

5. Lépés

A tojásokat pontosan 5 percig főzzük, hogy a sárgája folyós legyen, ha pedig a félig folyékony sárgáját kedveljük, akkor 7 percig főzzük a tojásokat.

6. Lépés

Ha letelt az idő, azonnal vegye ki a tojásokat, és tegye őket hideg vízbe, hogy gyorsan lehűljenek, és ne süljenek tovább.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új