Forrás: Photosiber from Getty Images
Lágyra főtt tojás
Rendszeresen készítek lágytojást reggelire, főleg hétvégén, amikor egyszerűen csak élvezni kell egy kicsit. Remek módja annak, hogy a napot valami gyors, lendületes és finom dologgal kezdjük. Ráadásul ez egy olyan étel, amely számos lehetőséget kínál - tálalhatod pirítóssal, friss fűszernövényekkel vagy akár avokádóval is.
Hozzávalók
- 4 darab tojás
Eljárás
Először hagyja, hogy a tojások szobahőmérsékletűvé váljanak, mivel a hideg tojások könnyen megrepedhetnek a forró vízben.
Egy nagy fazékba öntsön annyi vizet, hogy a tojások teljesen elmerüljenek benne.
Forraljuk fel a vizet. Amint a víz bugyog, mérsékelje a hőfokot közepesre, és óvatosan tegye bele a tojásokat.
Egy gombostűvel készítsen lyukat a tojás hegyén, ez csökkenti a héj eltörésének kockázatát.
A tojásokat pontosan 5 percig főzzük, hogy a sárgája folyós legyen, ha pedig a félig folyékony sárgáját kedveljük, akkor 7 percig főzzük a tojásokat.
Ha letelt az idő, azonnal vegye ki a tojásokat, és tegye őket hideg vízbe, hogy gyorsan lehűljenek, és ne süljenek tovább.