HIRDETŐ

Laktató Rántott patiszon ropogósan

Ízletes és laktató, a rántott patiszon remek alternatívája a hagyományos rántott húsoknak. Egyszerű és gyorsan elkészíthető, így akár vendégvárónak is kiváló. A ropogós panír és a puha, édes belső harmóniája mindenkinek örömet okoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy patiszon Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 15 dkg liszt Hozzáadott
  • 20 dkg zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 112 dl olaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a patiszonokat, és szeleteljük fel őket 1 cm vastagságú karikákra. Szórjuk meg sóval, és hagyjuk állni 15 percig.

2. Lépés

A tojásokat verjük fel egy mély tányérba. Egy másikba tegyük a lisztet, egy harmadikba pedig a zsemlemorzsát.

3. Lépés

Panírozzuk be a patiszon szeleteket először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába. Ügyeljünk arra, hogy mindenhol jól tapadjanak a hozzávalók a zöldséghez.

4. Lépés

Egy serpenyőben hevítsünk olajat, és süssük ki a patiszon szeleteket mindkét oldalon, amíg aranybarnák nem lesznek. Papírtörlővel itassuk le a felesleges olajat.

5. Lépés

Tálaljuk melegen, friss salátával és joghurttal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új