Laktató Rántott patiszon ropogósan
Ízletes és laktató, a rántott patiszon remek alternatívája a hagyományos rántott húsoknak. Egyszerű és gyorsan elkészíthető, így akár vendégvárónak is kiváló. A ropogós panír és a puha, édes belső harmóniája mindenkinek örömet okoz.
Hozzávalók
- 2 nagy patiszon
- 4 tojás
- 15 dkg liszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 11⁄2 dl olaj
- só, bors ízlés szerint
Eljárás
Mossuk meg a patiszonokat, és szeleteljük fel őket 1 cm vastagságú karikákra. Szórjuk meg sóval, és hagyjuk állni 15 percig.
A tojásokat verjük fel egy mély tányérba. Egy másikba tegyük a lisztet, egy harmadikba pedig a zsemlemorzsát.
Panírozzuk be a patiszon szeleteket először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába. Ügyeljünk arra, hogy mindenhol jól tapadjanak a hozzávalók a zöldséghez.
Egy serpenyőben hevítsünk olajat, és süssük ki a patiszon szeleteket mindkét oldalon, amíg aranybarnák nem lesznek. Papírtörlővel itassuk le a felesleges olajat.
Tálaljuk melegen, friss salátával és joghurttal.