Laska tészta
Egy tradicionális magyar étel, melyet többnyire hideg előételként vagy köretké fogyasztanak. Könnyen elkészíthető.
Hozzávalók
- 500 g tészta
- 2 evőkanál vaj
- 1 Közepes vöröshagyma, finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 200 ml tejszín
- 200 ml tej
- 100 g reszelt sajt (pl. trappista vagy cheddar)
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Forralj fel bővizet egy nagy lábosban, és főzd meg a laska tésztát a csomagoláson lévő útmutató szerint. Ha elkészült, szűrd le és tedd félre.
Egy közepes lábasban, olvaszd meg a vajat közepes lángon. Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, és párold puhára, körülbelül 5 percig. Adj hozzá a zúzott fokhagymát, párold további 1 percig.
Öntsd a tejszínt és a tejet a lábasba, majd fűszerezd sóval és borssal ízlés szerint. Főzd alacsony hőfokon, amíg a szósz kissé besűrűsödik, és az ízek összeérnek, körülbelül 10 percig.
Vedd le a tűzről a lábast, és keverd hozzá a reszelt sajtot. Azonnal keverjük át laska tésztát, hogy aró szósz jól bevonja a tésztát a sajtos ízekkel.
Szervírozd az ételt melegen tányérokra, lehetőség szerint díszítve finomra vágot petrezselyemmel vagy újhagymával.