HIRDETŐ

Laska tészta

Egy tradicionális magyar étel, melyet többnyire hideg előételként vagy köretké fogyasztanak. Könnyen elkészíthető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g tészta Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 Közepes vöröshagyma, finomra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva Hozzáadott
  • 200 ml tejszín Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 100 g reszelt sajt (pl. trappista vagy cheddar) Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Forralj fel bővizet egy nagy lábosban, és főzd meg a laska tésztát a csomagoláson lévő útmutató szerint. Ha elkészült, szűrd le és tedd félre.

2. Lépés

Egy közepes lábasban, olvaszd meg a vajat közepes lángon. Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, és párold puhára, körülbelül 5 percig. Adj hozzá a zúzott fokhagymát, párold további 1 percig.

3. Lépés

Öntsd a tejszínt és a tejet a lábasba, majd fűszerezd sóval és borssal ízlés szerint. Főzd alacsony hőfokon, amíg a szósz kissé besűrűsödik, és az ízek összeérnek, körülbelül 10 percig.

4. Lépés

Vedd le a tűzről a lábast, és keverd hozzá a reszelt sajtot. Azonnal keverjük át laska tésztát, hogy aró szósz jól bevonja a tésztát a sajtos ízekkel.

5. Lépés

Szervírozd az ételt melegen tányérokra, lehetőség szerint díszítve finomra vágot petrezselyemmel vagy újhagymával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új