HIRDETŐ
Forrás: CCat82 from Getty Images
Lazac narancsszósszal
A lazac narancsszósszal egy kellemes édes-savanyú szósz kombinációja, ami tökéletesen kiegészíti a lazac ízét. Egyszerű elkészíteni, de a végeredmény csodálatos és finom.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Lazac
- 4 Darabok Lazac
- 1 Csipet só
- 1 Csipet Fekete bors
Narancsszósz
- 2 darab Narancs
- 1 tk cukor
- 1 tk vaj
- 1 tk Keményítő
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Lazac - Melegítse elő a sütőt 200 fokra. Dörzsölje be a lazacot sóval és fűszerekkel, majd hagyja 10-15 percre, hogy picit pihenjen.
2. Lépés
Szósz - Csavarja ki a narancsokat levre. Egy kis lábasban keverje össze a narancslét, a cukrot, a vajat és a keményitőt, majd hozza forrásba. Hagyja a forralást addig, amíg a szósz be nem sűrűsödik.
3. Lépés
Helyezze a lazacot egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süssön a sütőben 12-15 percig, vagy amíg a lazac teljesen megfő.
4. Lépés
Tálalás előtt öntse meg a kész narancsos mártással a lazacot.