HIRDETŐ

Forrás: freepik

Lecsós sertésszelet

A lecsós sertésszelet egy kedvelt magyar fogás, mely az ínycsiklandó sertéshús, a tejföl savanykás íze és a friss zöldségek párosításából születik. Bár az elkészítése hosszadalmasnak tűnhet, az eredmény minden percet megér.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks sertésborda szelet Hozzáadott
  • 2 ks közepes fej hagyma Hozzáadott
  • 4 ks paprika piros és zöld vegyesen Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 dl olaj Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
  • pirospaprika Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • sertészsír a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A sertésszeleteket kivágjuk, megsütjük a zsírban, majd félretesszük.

2. Lépés

A zsírban megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a felaprított paprikát, paradicsomot, fokhagymát, sót, borsot és pirospaprikát.

3. Lépés

Rádobjuk a sertésszeleteket, és fedő alatt, kis tűzön pároljuk kb. 40 percig.

4. Lépés

Ha kész, a tejfölt hozzákeverjük, és még 5 percig főzzük.

5. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk állni néhány percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek