HIRDETŐ
Forrás: freepik
Lecsós sertésszelet
A lecsós sertésszelet egy kedvelt magyar fogás, mely az ínycsiklandó sertéshús, a tejföl savanykás íze és a friss zöldségek párosításából születik. Bár az elkészítése hosszadalmasnak tűnhet, az eredmény minden percet megér.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 4 ks sertésborda szelet
- 2 ks közepes fej hagyma
- 4 ks paprika piros és zöld vegyesen
- 2 ks paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- só bors
- pirospaprika
- 2 dl tejföl
- sertészsír a sütéshez
HIRDETŐ
Eljárás
80 perc.
1. Lépés
A sertésszeleteket kivágjuk, megsütjük a zsírban, majd félretesszük.
2. Lépés
A zsírban megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a felaprított paprikát, paradicsomot, fokhagymát, sót, borsot és pirospaprikát.
3. Lépés
Rádobjuk a sertésszeleteket, és fedő alatt, kis tűzön pároljuk kb. 40 percig.
4. Lépés
Ha kész, a tejfölt hozzákeverjük, és még 5 percig főzzük.
5. Lépés
Tálalás előtt hagyjuk állni néhány percig.