HIRDETŐ

Forrás: freepik

Lecsós sertésszelet

A lecsós sertésszelet egy kedvelt magyar fogás, mely az ínycsiklandó sertéshús, a tejföl savanykás íze és a friss zöldségek párosításából születik. Bár az elkészítése hosszadalmasnak tűnhet, az eredmény minden percet megér.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks sertésborda szelet Hozzáadott
  • 2 ks közepes fej hagyma Hozzáadott
  • 4 ks paprika piros és zöld vegyesen Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 dl olaj Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
  • pirospaprika Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • sertészsír a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A sertésszeleteket kivágjuk, megsütjük a zsírban, majd félretesszük.

2. Lépés

A zsírban megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a felaprított paprikát, paradicsomot, fokhagymát, sót, borsot és pirospaprikát.

3. Lépés

Rádobjuk a sertésszeleteket, és fedő alatt, kis tűzön pároljuk kb. 40 percig.

4. Lépés

Ha kész, a tejfölt hozzákeverjük, és még 5 percig főzzük.

5. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk állni néhány percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új