Forrás: Youtube
Legfinomabb csevapcsicsa
Elhoztam a híres csevapcsicsát, amit nyaralásokon Horvátországban kóstolhattatok.
Hozzávalók
- 25 dkg darált sertéshús
- 25 dkg darált marhahús
- 25 dkg darált bárányhús
- 3 gerezd fokhagyma
- 1⁄2 tk szódabikarbóna
- só
- bors
- 1⁄2 dl szóda
- a olaj sütéshez
Eljárás
Mielőtt nekiálltok, számoljatok azzal, hogy egy éjszakát kell pihentetni hűtőben a húst.
A háromféle húst a zúzott fokhagymával, a szódabikarbónával, a sóval, a borssal, és a jéghideg vízzel alaposan összegyúrjuk. Letakarjuk, és hűtőszekrényben érleljük 1 éjszakán át.
Másnap kivesszük a hűtőből a tűlat és kis gombócokat veszünk ki belőle, ezekből a gombócokból hengereket, 2 ujjnyi vastag mini kolbászkákat gyúrunk, (ha vízbe mártjuk a kezünket, könnyebben tudunk formázni).
A formázott csevapcsicsákat egy serpenyőben olajon, ha autentikusak akarunk lenni, akkor faszenes grillen 6-8 perc alatt készre sütjük. Házi ajvár passzol mellé, azzal és sült krumplival vagy pitával tálaljuk.