HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Legfinomabb csevapcsicsa

Elhoztam a híres csevapcsicsát, amit nyaralásokon Horvátországban kóstolhattatok.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 25 dkg darált sertéshús Hozzáadott
  • 25 dkg darált marhahús Hozzáadott
  • 25 dkg darált bárányhús Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 12 tk szódabikarbóna Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 12 dl szóda Hozzáadott
  • a olaj sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Mielőtt nekiálltok, számoljatok azzal, hogy egy éjszakát kell pihentetni hűtőben a húst.

2. Lépés

A háromféle húst a zúzott fokhagymával, a szódabikarbónával, a sóval, a borssal, és a jéghideg vízzel alaposan összegyúrjuk. Letakarjuk, és hűtőszekrényben érleljük 1 éjszakán át.

3. Lépés

Másnap kivesszük a hűtőből a tűlat és kis gombócokat veszünk ki belőle, ezekből a gombócokból hengereket, 2 ujjnyi vastag mini kolbászkákat gyúrunk, (ha vízbe mártjuk a kezünket, könnyebben tudunk formázni).

4. Lépés

A formázott csevapcsicsákat egy serpenyőben olajon, ha autentikusak akarunk lenni, akkor faszenes grillen 6-8 perc alatt készre sütjük. Házi ajvár passzol mellé, azzal és sült krumplival vagy pitával tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek