Legfinomabb Gyümölcstorta
Ez a recept egy isteni finom és könnyű gyümölcstorta elkészítését mutatja be. A friss gyümölcsök és a könnyű krémmel készült töltelék tökéletes harmóniát alkotnak.
Hozzávalók
- 300 g háztartási keksz
- 150 g vaj
- 500 g mascarpone sajt
- 200 ml tejszín
- 150 g porcukor
- 1 vanília rúd kikapart belseje
- 1 citrom reselt héja
- 500 g friss gyümölcsök (pl. eper, szeder áfonya szeletelt barack)
Eljárás
A kekszet daráljuk le. Ehhez használhatsz egy turmixgépet vagy egszerűen törheted kezeiddel is.
A vajat olvaszd meg és keverd össze a keksszel. A vajas masszát kend egy tortaformába és egyenletesen oszlasd el az alján és oldán. Tegyed be a hűtőbe, hogy megdermedjen.
A mascarponét keverd össze a porcukorral, a vanília kikapart belsejével és a citrom reszelt héjával. Atejszínt verd fel egy másik tálban habbá, majd óvatosan keverd össze a mascarponés krémmel.
A tortaformába öntsd bele a mascarponés krémet. Simítsd el a tetejét és rakd rá a friss gyümölcsöket.
Tegyél egyenlítő lapot az egész tortára és nedves kendővel takard le. Aztán tedd be a hűtőbe legalább 4 órára, hogy érjen és a krém megdermedjen.
Az elkészült trtát szeleteld fel és tálald ízlés szerint!