HIRDETŐ

Forrás: freepik

Legfinomabb kakaós kalács

A legfinomabb kakaós kalács receptjét a nagymamámtól tanultam, még pedig hagyományos technikával és tipikus otthoni hozzávalókkal. Hihetetlenül ízletes, puha, és a családunkban mindig nagy öröm fogadja. Remélem nektek is tetszeni fog!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 25 g friss élesztő Hozzáadott
  • 1 csapott evőkanál só Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 200 g kakaópor Hozzáadott
  • 50 g porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Az élesztőt keverjük össze a cukorral és egy kis meleg tejjel, majd hagyjuk felfutni. Fontos, hogy ne legyen túl meleg a tej, mert akkor megöli az élesztőt!

2. Lépés

A lisztet keverjük össze a csipet sóval, majd csináljunk egy kis mélyedést a közepére.

3. Lépés

Az élesztőt keverjük a liszthez, adagoljunk hozzá két egész tojást, a maradék tejet és a felolvasztott vajat. A dagasztást kezdjük közepes tempóban, aztán lassítsunk, ha összeállt a tészta.

4. Lépés

Letakarva, kelni hagyjuk a tésztát egy meleg helyen körülbelül egy óra hosszat, vagy amíg megduplázódik a térfogata.

5. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát, majd kenjük le a kakaópor és porcukor keverékével. A kakaós töltelék mennyiségét ízlés szerint lehet növelni.

6. Lépés

Tekerjük fel a tésztát, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt formába. Maradjon elegendő hely a kalács további keléséhez a formában.

7. Lépés

Hagyjuk újabb fél órán át kelni, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süssük körülbelül 30-35 percig.

8. Lépés

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e a kalács: ha a tű szárazon jön ki, akkor elkészült a sütemény.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új