HIRDETŐ
Forrás: Canva
Legfinomabb marshall máj
Gyorsan elkészíthető, könnyű és olcsó nyári ebéd vagy vacsora.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
- 60 dkg sertésmáj
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 ek liszt
- 1 ek zsír
- só bors pirospaprika
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Az alaposan megtisztított sertésmájat szeletekre vágom, felszeletelem a füstölt szalonnát, és 6-8 milliméterenként a bőréig bevagdosom, majd serpenyőben néhány perc alatt ropogósra sütöm.
2. Lépés
Közben a májszeleteket kissé kiveregetem, kevés lisztbe forgatom. A közepét kissé bevágom. Ezután a ropogós szalonnaszeleteket kiveszem a zsírból, a szalonnazsírba beleteszem a májat, sózom, borsozom, és nagy lángon hirtelen mindkét oldalát megsütöm.
3. Lépés
Tálaláskor a májakra helyezem a kisült szalonnaszeleteket, meghintem némi pirospaprikával, meglocsolom a pecsenyelével.