Légies Csokis Málnás Torta
A Csokis Málnás Torta egy finom és könnyű desszert, amely gazdag csokoládé- és málna ízekkel kényezteti az érzékeket. A torta két rétegű, az alsó rétegen gazdag csokoládé alap, a felső rétegen pedig málnás krém található. A tortát darált mandulával és friss málnával díszítjük, ami tökéletes kiegészítése az édes, krémes tortának.
Hozzávalók
- 200 g keksz (pl. háztartási)
- 80 g vaj
- 200 g keserűcsokoládé
- 350 g mascarpone
- 100 ml tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 200 g málna
- Zselatin
Eljárás
A kekszet és a vajat apró morzsává daráljuk és összekeverjük. A keveréket a tortaforma aljába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A mascarponét, a tejszínt és a porcukrot összekeverjük és az olvasztott csokoládéhoz adjuk. A zselatint készítsük el követve az előírásokat, majd hozzákeverjük a csokis töltelékhez.
A málnát meghempergetjük zselatinban, majd a torta formába helyezzük. Ráöntjük a csokis tölteléket majd hűtőszekrényben legalább 2 órára hideg helyre tesszük.
Végül a tetejét díszíthetjük egész málnával.