Forrás: freepik
Lencsefőzelék konzervből
Én már többször elkészítettem ezt a receptet, a családom nagyon szereti. A konzervből készített lencsefőzelék nem veszít az ízén, sőt, rendkívül gyorsan elkészíthető. Próbálja ki Ön is, garantáltan nem lesz csalódott!
Hozzávalók
- 4 konzerv lencsefőzelék (én megbízható, minőségi márka termékét választottam)
- 1 hagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
- 1 dl tejföl
- 4 ks virsli vagy debreceni
Eljárás
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Ez hosszas munka lehet, de hozzáad az étel ízéhez. Itt van egy tippem: a hagyma aprításakor fontos, hogy éles kést használj és közben óvatosan tartsd a hagymát, hogy ne csússzon el.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és megpirítjuk rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Figyeljünk arra, hogy a hagyma ne égjen oda, mert kesernyés ízt ad az ételnek.
A piruló hagymához hozzáadjuk a pirospaprikát, majd gyorsan beleöntjük a konzerv lencsefőzeléket, hogy a paprika ne égjen oda. Ekkor még ízlés szerint sózzuk.
Felengedjük egy kis vízzel és lassú tűzön addig főzzük, amíg a főzelék besűrűsödik. A lencsefőzelék sűrűségét mindenki ízlése szerint állíthatja be, én személy szerint szeretem, ha sűrűbb az állaga.
Amíg a főzelék fő, egy külön serpenyőben megfőzzük a virsliket vagy debreceniket.
Végül hozzákeverjük a tejfölt a főzelékhez, ami kellemes, lágy ízt ad az ételnek. Ezt a pici titkos hozzávalót én mindig a végén adom hozzá.