HIRDETŐ

Forrás: freepik

Lencsefőzelék konzervből

Én már többször elkészítettem ezt a receptet, a családom nagyon szereti. A konzervből készített lencsefőzelék nem veszít az ízén, sőt, rendkívül gyorsan elkészíthető. Próbálja ki Ön is, garantáltan nem lesz csalódott!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 konzerv lencsefőzelék (én megbízható, minőségi márka termékét választottam) Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 dl tejföl Hozzáadott
  • 4 ks virsli vagy debreceni Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Ez hosszas munka lehet, de hozzáad az étel ízéhez. Itt van egy tippem: a hagyma aprításakor fontos, hogy éles kést használj és közben óvatosan tartsd a hagymát, hogy ne csússzon el.

2. Lépés

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és megpirítjuk rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Figyeljünk arra, hogy a hagyma ne égjen oda, mert kesernyés ízt ad az ételnek.

3. Lépés

A piruló hagymához hozzáadjuk a pirospaprikát, majd gyorsan beleöntjük a konzerv lencsefőzeléket, hogy a paprika ne égjen oda. Ekkor még ízlés szerint sózzuk.

4. Lépés

Felengedjük egy kis vízzel és lassú tűzön addig főzzük, amíg a főzelék besűrűsödik. A lencsefőzelék sűrűségét mindenki ízlése szerint állíthatja be, én személy szerint szeretem, ha sűrűbb az állaga.

5. Lépés

Amíg a főzelék fő, egy külön serpenyőben megfőzzük a virsliket vagy debreceniket.

6. Lépés

Végül hozzákeverjük a tejfölt a főzelékhez, ami kellemes, lágy ízt ad az ételnek. Ezt a pici titkos hozzávalót én mindig a végén adom hozzá.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új