HIRDETŐ

Forrás: freepik

Lencsefőzelék konzervből

Én már többször elkészítettem ezt a receptet, a családom nagyon szereti. A konzervből készített lencsefőzelék nem veszít az ízén, sőt, rendkívül gyorsan elkészíthető. Próbálja ki Ön is, garantáltan nem lesz csalódott!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 konzerv lencsefőzelék (én megbízható, minőségi márka termékét választottam) Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 dl tejföl Hozzáadott
  • 4 ks virsli vagy debreceni Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Ez hosszas munka lehet, de hozzáad az étel ízéhez. Itt van egy tippem: a hagyma aprításakor fontos, hogy éles kést használj és közben óvatosan tartsd a hagymát, hogy ne csússzon el.

2. Lépés

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és megpirítjuk rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Figyeljünk arra, hogy a hagyma ne égjen oda, mert kesernyés ízt ad az ételnek.

3. Lépés

A piruló hagymához hozzáadjuk a pirospaprikát, majd gyorsan beleöntjük a konzerv lencsefőzeléket, hogy a paprika ne égjen oda. Ekkor még ízlés szerint sózzuk.

4. Lépés

Felengedjük egy kis vízzel és lassú tűzön addig főzzük, amíg a főzelék besűrűsödik. A lencsefőzelék sűrűségét mindenki ízlése szerint állíthatja be, én személy szerint szeretem, ha sűrűbb az állaga.

5. Lépés

Amíg a főzelék fő, egy külön serpenyőben megfőzzük a virsliket vagy debreceniket.

6. Lépés

Végül hozzákeverjük a tejfölt a főzelékhez, ami kellemes, lágy ízt ad az ételnek. Ezt a pici titkos hozzávalót én mindig a végén adom hozzá.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek