Forrás: Mizina by Getty Images
Leves lencsével
A lencseleves az egyik legkedvesebb ételem. Egyszerűen elkészíthető, tápláló és laktató. Tökéletes a hideg napokra.
Hozzávalók
- 200 g Lencse
- 1 pcs nagy sárgarépa
- 1 pcs hagyma
- 2 fogak Fokhagyma
- 11⁄2 liter Zöldség- vagy baromfileves
- 2 pcs Babérlevél
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy a lencsét folyó víz alatt alaposan megmossuk. Így higiéniai és megelőző szempontból, mielőtt eltávolítaná a szennyeződéseket.
Ezután egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olívaolajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és sárgarépát, és addig pirítsuk, amíg a zöldségek elkezdenek üvegesedni. A sárgarépát és a hagymát közepes méretű darabokra vágom, hogy jól észrevehető legyen a levesben.
Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk még egy percig. Tudja, a fokhagyma gyorsan megég, ezért a végén adom hozzá.
A zöldségeket tegyük át egy fazékba, adjuk hozzá a lencsét, a babérlevelet és a húslevest. Közepes lángon főzzük kb. 30-40 percig, amíg a lencse megpuhul.
Végül ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.