HIRDETŐ

Forrás: Mizina by Getty Images

Leves lencsével

A lencseleves az egyik legkedvesebb ételem. Egyszerűen elkészíthető, tápláló és laktató. Tökéletes a hideg napokra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g Lencse Hozzáadott
  • 1 pcs nagy sárgarépa Hozzáadott
  • 1 pcs hagyma Hozzáadott
  • 2 fogak Fokhagyma Hozzáadott
  • 112 liter Zöldség- vagy baromfileves Hozzáadott
  • 2 pcs Babérlevél Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a lencsét folyó víz alatt alaposan megmossuk. Így higiéniai és megelőző szempontból, mielőtt eltávolítaná a szennyeződéseket.

2. Lépés

Ezután egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olívaolajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és sárgarépát, és addig pirítsuk, amíg a zöldségek elkezdenek üvegesedni. A sárgarépát és a hagymát közepes méretű darabokra vágom, hogy jól észrevehető legyen a levesben.

3. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk még egy percig. Tudja, a fokhagyma gyorsan megég, ezért a végén adom hozzá.

4. Lépés

A zöldségeket tegyük át egy fazékba, adjuk hozzá a lencsét, a babérlevelet és a húslevest. Közepes lángon főzzük kb. 30-40 percig, amíg a lencse megpuhul.

5. Lépés

Végül ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új