HIRDETŐ
Libacomb sütése
A sült libacomb a tökéletes tradicionális magyar étel, amelyet a hűvösebb hónapokban, különösen a karácsonyi ünnepségek során szoktak szolgálni. Ez az étel gazdag ízvilággal rendelkezik, köszönhetően a libacombban található magas zsírtartalomnak, amely a sütés során szinte karamellizálódik, és egy tökéletesen roppanós bőrt eredményez.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 darab libacomb
- 3 Fej fokhagyma
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
150 perc.
1. Lépés
A libacombokat jól mossuk meg, majd töröljük szárazra. A fokhagymákat hámozzuk meg és vágjuk apróra.
2. Lépés
Dörzsöljük be a libacombokat a fokhagymával, sóval és borssal.
3. Lépés
Helyezzük a combokat egy tűzálló tálba és süssük 180 fokon 2 órán át. Időnként öntsük meg a libacombokat a kiolvasztott zsírral.
4. Lépés
Miután a libacombok aranybarnára sült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk pihenni 10 percet mielőtt felszeletelnénk.