HIRDETŐ
Forrás: bm4221 from Getty Images
Libamáj vörösborban almával
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g libamáj
- 750 ml Vörösbor
- 2 darab alma
- 1 darab The Onion
- 3 Kanálok vaj
- 2 Kanál Solamyl
- só
- bors
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Olvassza fel a vajat egy serpenyőben, és közepes lángon pirítsa meg a libamájat mindkét oldalról. Ezután vegye ki a májat és tegye félre.
2. Lépés
Csökkentse a lángot, adjon hozzá szeletekre vágott hagymát a serpenyőbe és pirítsa aranybarnára.
3. Lépés
Adja a serpenyőbe a felszeletelt almát, és mindkét oldalát pirítsa meg.
4. Lépés
Öntsön bele vörösbort és főzzön addig, amíg a bor mennyisége felére nem csökken.
5. Lépés
Tegyük vissza a libamájat a serpenyőbe, és pároljuk együtt 10 percig.
6. Lépés
Keverje össze a solamylt vízben, majd keverje bele a serpenyőbe. Keverje össze mindent és főzze még 5 percig, amíg a mártás besűrűsödik.
7. Lépés
Az étel felszolgálása előtt ízesítse sóval és borssal.