Forrás: canva
Likőr házilag
Ez a recept nem igényel tapasztalatot, gyors és egyszerű elkészítést biztosít. Az általam használt gyümölcsök között voltak már eper, ribizli, bodza és málna is. A lényeg, hogy kiválasszuk a kedvencünket, vagy akár variáljuk is az ízeket.
Hozzávalók
- 1 l országos pálinka
- 250 g cukor
Eljárás
Jól mossuk meg a gyümölcsöt! Csak egészséges, hibátlan gyümölcsöt használjunk, mert különben tönkre megy a likőr. Ezt a tanácsot szem előtt tartva válogassuk ki az alapanyagokat.
Az apróbb gyümölcsökkel nem kell semmit kezdeni, a nagyobbakat pl. epret, meggyet érdemes félbevágni, a nehezebben átjárható gyümölcsöknél, mint pl. alma pedig érdemes egy villával számos kisebb lyukat szúrni a gyümölcsbe. Így sokkal gyorsabban átjárja őket az íz.
Rakjuk bele őket egy üvegbe, szórjuk rá a cukrot, majd öntsük rá a pálinkát. Jól zárjuk le az üveget. Nincs szükség drága, prémium minőségű pálinkára, egy átlagos minőségű, tiszta ízű ital tökéletes alapanyag.
A likőr készülődését következő 3 hónapban hetente kell figyelemmel kísérnünk. Ezekben a napokban mindig jól rázzuk fel az üveget.
3 hónap után szűrjük le az italt – egy gézen keresztül - egy másik üvegbe, amit szintén jól zárható. Ha valami szemcsés mégis átmenne, egy második szűrés is hasznos lehet.