Forrás: Mythja from Canva
Linzer sütik
Fantasztikus és hagyományos hazánkban a lekvárral összetapasztott linzertorta.
Hozzávalók
- 370 g sima liszt
- 130 g porcukor
- 250 g Vaj
- 2 darab Sárgája
- csipetnyi só
- Citromhéj
- 200 g Lekvár a töltelékhez
Eljárás
Egy tálban keverjük össze a sima lisztet a porcukorral és egy csipet sóval. A lisztkeverék közepébe mélyedést készítünk, és beletesszük a felszeletelt vajat, a tojássárgáját és a citromhéjat.
Gyorsan dolgozza össze az összes hozzávalót sima tésztává. Ajánlott tippem, hogy ne dolgozzuk túl sokáig a tésztát, hogy a vaj ne legyen túl forró, és akkor a tészta ne ragadjon össze. Csomagoljuk a tésztát fóliába, és tegyük hűtőbe 2 órára.
A kihűlt tésztát tekerjük ki kb. 3 mm vastagságú lappá. Enyhén megszórjuk liszttel, hogy ne ragadjon a szőnyeghez vagy a sodrófához. Egy tortaforma segítségével vágjuk ki a sütemények alját és tetejét.
Helyezze a süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 °C-on kb. 6-8 percig süsse.
A megsült és kihűlt pogácsákat kenje meg lekvárral, és kösse össze őket.