HIRDETŐ

Forrás: Mythja from Canva

Linzer sütik

Fantasztikus és hagyományos hazánkban a lekvárral összetapasztott linzertorta.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
60
  • 370 g sima liszt Hozzáadott
  • 130 g porcukor Hozzáadott
  • 250 g Vaj Hozzáadott
  • 2 darab Sárgája Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • Citromhéj Hozzáadott
  • 200 g Lekvár a töltelékhez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

Egy tálban keverjük össze a sima lisztet a porcukorral és egy csipet sóval. A lisztkeverék közepébe mélyedést készítünk, és beletesszük a felszeletelt vajat, a tojássárgáját és a citromhéjat.

2. Lépés

Gyorsan dolgozza össze az összes hozzávalót sima tésztává. Ajánlott tippem, hogy ne dolgozzuk túl sokáig a tésztát, hogy a vaj ne legyen túl forró, és akkor a tészta ne ragadjon össze. Csomagoljuk a tésztát fóliába, és tegyük hűtőbe 2 órára.

3. Lépés

A kihűlt tésztát tekerjük ki kb. 3 mm vastagságú lappá. Enyhén megszórjuk liszttel, hogy ne ragadjon a szőnyeghez vagy a sodrófához. Egy tortaforma segítségével vágjuk ki a sütemények alját és tetejét.

4. Lépés

Helyezze a süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 °C-on kb. 6-8 percig süsse.

5. Lépés

A megsült és kihűlt pogácsákat kenje meg lekvárral, és kösse össze őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új