Forrás: FB: Varenie je radosť
Liszt nélküli bab leves
Ez az ízletes és tápláló leves ideális hideg téli napokra. A recep egyszerű, könnyen elkészíthető, és tökéletesen alkalmas ebédre és vacsorára. A liszt hozzáadása nélküli bab leves könnyebb alternatíva a hagyományos receptekhez, a zöldségek és a kolbász gazdag ízt adnak a levesnek.
Hozzávalók
- 300 g Bab
- 1 db sárgarépa
- 2 db Burgonya
- 150 g Tészta
- 200 g kolbász
- 1 db The Onion
- 3 db fokhagyma
- 2 l víz
- 1 db babérlevél
- 1 tk Teljes fűszerek
- 2 db csípős paprika
Eljárás
Az babot éjszakára beáztatjuk a vízbe.
Hámozzuk meg és vágjuk apróra a hagymát, fokhagymát és a répát.
Egy serpenyőben pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a répát.
Forró vízhez adjunk hozzá előzetesen beáztatott babot, pirított zöldségeket és babérlevelet, egész fűszereket és chili paprikákat.
Körülbelül 30 percig főzzük.
Hámozzuk meg a krumplit és vágjuk kockákra.
Adjuk hozzá a burgonyát, a tésztát és a kolbászt a leveshez, és főzzük további 20 percig.
Az ízlésünknek megfelelően fűszerezzük a levest sóval és fűszerekkel.