HIRDETŐ

Lokum vagy szultánkenyér, a török csemege

Én már sokszor elkészítettem ezt a receptet, és mindig nagy sikere volt. A gyümölcsök, diófélék és rózsavíz ízvilága egyszerűen ellenállhatatlan. Próbáljátok ki ti is! Az elkészítés során a legfontosabb, hogy óvatosan keverjük el a hozzávalókat, hogy a fehérje habja ne essen össze.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
40
  • 500 g porcukor Hozzáadott
  • 4 ks tojásfehérje Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 1 Csésze darált dió Hozzáadott
  • 1 Csésze darált szárított gyümölcs (pl. szilva, barack datolya) Hozzáadott
  • Fél csésze rózsavíz Hozzáadott
  • 1 Csésze Keményítő Hozzáadott
  • 1 fél csésze darabolt pisztácia Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Először is, verjük kemény habbá a tojásfehérjét. Itt ajánlom, hogy a tojások legyenek szobahőmérsékletűek, mert úgy könnyebben felverhető a fehérje.

2. Lépés

Miközben a fehérjét verjük, adjuk hozzá lassan, folyamatosan a porcukrot. Fontos, hogy a cukrot ne egyszerre, hanem apránként adjuk hozzá, így a készítés során is figyeljünk erre.

3. Lépés

Amikor már szép kemény a hab, adjuk hozzá a citrom reszelt héját, a darált diót és a darált szárított gyümölcsöt. Ezt fakanállal keverjük el óvatosan, hogy ne törjük össze a habot.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a rózsavizet is, amit szintén óvatosan keverjünk el a masszában.

5. Lépés

A masszát öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, simítsuk el, majd szórjuk meg a tetejét a darabolt pisztáciával. Ebből a mennyiségből nagyjából 2 cm vastag réteget kapunk.

6. Lépés

A tepsit tegyük be a hűtőbe, és hagyjuk ott állni legalább 3 órát, de ha van rá idő, akár egész éjszaka is maradhat.

7. Lépés

Miután a massza megdermedt, vágjuk fel kis kockákra vagy szögletes rudakra. A keményítőt szitáljuk rá egy szűrőn keresztül - ez adja meg a jellegzetes lokum állagot és segít abban, hogy ne ragadjon össze a kockák.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új