HIRDETŐ

Lúdláb szelet

A lúdláb szelet egy hagyományos magyar étel. Ez a recept rendkívül laktató, tökéletes táplálék a hideg téli napokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Főtt lúdláb

  • 8 ks lúdláb Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 1 ks jó nagy hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 szem babérlevél Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott

Szósz

  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 l lúdláb lé Hozzáadott

Tálalás

  • 4 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks Paprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

1. lépés: Főzzük meg a lúdlábakat. Ehhez tegyük egy fazékba a lúdlábakat, öntsük fel vízzel, dobjunk bele egy fej hagymát, 3 gerezd fokhagymát, 2 babérlevelet és egy teáskanál sót. Főzzük 45 percig.

2. Lépés

2. lépés: Készítsünk rántást. Olvasszunk meg 2 evőkanál zsírt, adjunk hozzá 2 evőkanál lisztet és keverjük össze. Hozzáadjuk a lúdláblét és főzzük további 15 percig.

3. Lépés

3. lépés: Tálaljuk a lúdláb szeleteket a szósszal, és szervírozzuk paradicsommal és paprikával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek