HIRDETŐ

Lúdláb szelet

A lúdláb szelet egy hagyományos magyar étel. Ez a recept rendkívül laktató, tökéletes táplálék a hideg téli napokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Főtt lúdláb

  • 8 ks lúdláb Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 1 ks jó nagy hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 szem babérlevél Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott

Szósz

  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 l lúdláb lé Hozzáadott

Tálalás

  • 4 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks Paprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

1. lépés: Főzzük meg a lúdlábakat. Ehhez tegyük egy fazékba a lúdlábakat, öntsük fel vízzel, dobjunk bele egy fej hagymát, 3 gerezd fokhagymát, 2 babérlevelet és egy teáskanál sót. Főzzük 45 percig.

2. Lépés

2. lépés: Készítsünk rántást. Olvasszunk meg 2 evőkanál zsírt, adjunk hozzá 2 evőkanál lisztet és keverjük össze. Hozzáadjuk a lúdláblét és főzzük további 15 percig.

3. Lépés

3. lépés: Tálaljuk a lúdláb szeleteket a szósszal, és szervírozzuk paradicsommal és paprikával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új