HIRDETŐ
Lúdláb szelet
A lúdláb szelet egy hagyományos magyar étel. Ez a recept rendkívül laktató, tökéletes táplálék a hideg téli napokon.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Főtt lúdláb
- 8 ks lúdláb
- 2 l víz
- 1 ks jó nagy hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szem babérlevél
- 1 teáskanál só
Szósz
- 2 evőkanál zsír
- 2 evőkanál liszt
- 1 l lúdláb lé
Tálalás
- 4 ks paradicsom
- 2 ks Paprika
HIRDETŐ
Eljárás
75 perc.
1. Lépés
1. lépés: Főzzük meg a lúdlábakat. Ehhez tegyük egy fazékba a lúdlábakat, öntsük fel vízzel, dobjunk bele egy fej hagymát, 3 gerezd fokhagymát, 2 babérlevelet és egy teáskanál sót. Főzzük 45 percig.
2. Lépés
2. lépés: Készítsünk rántást. Olvasszunk meg 2 evőkanál zsírt, adjunk hozzá 2 evőkanál lisztet és keverjük össze. Hozzáadjuk a lúdláblét és főzzük további 15 percig.
3. Lépés
3. lépés: Tálaljuk a lúdláb szeleteket a szósszal, és szervírozzuk paradicsommal és paprikával.