HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: cocoparisienne

Lusta asszony rétese

Sokszor hallani a mondást, hogy az igazán finom hagyományos magyar sütemények elkészítése időigényes és munkás feladat. Ezzel szemben a Lusta asszony rétese pont, hogy egyszerűen, gyorsan elkészíthető. Legbelül egy kakaós-mákos tölteléket rejt, de aki nem kedveli a mákot, az lecserélheti dióra vagy akár túróra is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 200 g margarin Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 200 g darált mák Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 3 evőkanál Holland kakaópor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Ezt azért érdemes még az elején megtenni, mert így a tészta nem fogja bajba kerülni a hűvös sütőt, és jobban megemelkedik a sütés során.

2. Lépés

Egy tálba keverjük össze a lisztet, a sütőport, a tojást, a margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot.

3. Lépés

A tömegnek homogénnek kell lennie, ezért addig gyúrjuk, amíg a tészta képlékeny, jól formázható nem lesz. Tipikusan ez az a pont, amikor a tészta már nem ragad az ujjaidhoz.

4. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát kb. fél centi vastagra, majd locsoljuk meg tejjel.

5. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a mákot, a cukrot és a kakaóport.

6. Lépés

Szórjuk rá a tésztára a mákos tölteléket, majd tekerjük fel a tésztát óvatosan. Vigyázzunk, hogy semmi se essen ki belőle!

7. Lépés

A bélelt tepsibe helyezzük, majd süssük 35-40 percig. Én a réteshez mindig alufóliát használok, mert könnyű vele dolgozni, nem tapad le, és a sütemény könnyedén kivehető belőle.

8. Lépés

Ha elkészült a sütemény, vágjuk fel, és azonnal tálaljuk! Ha szeretnénk, porcukorral is megszórhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új