HIRDETŐ

Maceszgombóc

A maceszgombóc egy hagyományos magyar étel, amelyet általában levesként szolgálnak fel. Gazdag és ízletes, a macesz megadja neki a különleges és egyedi ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A gombócokhoz

  • 200 g macesz Hozzáadott
  • 50 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

A leveshez

  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 1 ks répa Hozzáadott
  • 1 ks petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először a macesz gombócot készítsük el. Egy tálba tegyük a maceszt, a zsemlemorzsát és a tojásokat. Adjunk hozzá egy csipet sót, majd keverjük össze alaposan.

2. Lépés

Formázzunk gombócokat a masszából, majd tegyük őket félre.

3. Lépés

Közben készítsük el a levest. Egy fazékba tegyük a vizes hagymát, répát, petrezselyemgyökeret és a majoránnát. Adjunk hozzá két liter vizet, majd főzzük közepes lángon.

4. Lépés

Amikor a víz felforr, adjunk hozzá egy csipet sót. Ezután dobáljuk bele a maceszgombócokat.

5. Lépés

Főzzük a levest további 20 percig, majd tálaljuk forrón.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek