HIRDETŐ

Maceszgombóc

A maceszgombóc egy hagyományos magyar étel, amelyet általában levesként szolgálnak fel. Gazdag és ízletes, a macesz megadja neki a különleges és egyedi ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A gombócokhoz

  • 200 g macesz Hozzáadott
  • 50 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

A leveshez

  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 1 ks répa Hozzáadott
  • 1 ks petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először a macesz gombócot készítsük el. Egy tálba tegyük a maceszt, a zsemlemorzsát és a tojásokat. Adjunk hozzá egy csipet sót, majd keverjük össze alaposan.

2. Lépés

Formázzunk gombócokat a masszából, majd tegyük őket félre.

3. Lépés

Közben készítsük el a levest. Egy fazékba tegyük a vizes hagymát, répát, petrezselyemgyökeret és a majoránnát. Adjunk hozzá két liter vizet, majd főzzük közepes lángon.

4. Lépés

Amikor a víz felforr, adjunk hozzá egy csipet sót. Ezután dobáljuk bele a maceszgombócokat.

5. Lépés

Főzzük a levest további 20 percig, majd tálaljuk forrón.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új