HIRDETŐ
Maceszgombóc
A maceszgombóc egy hagyományos magyar étel, amelyet általában levesként szolgálnak fel. Gazdag és ízletes, a macesz megadja neki a különleges és egyedi ízét.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
A gombócokhoz
- 200 g macesz
- 50 g zsemlemorzsa
- 2 ks tojás
- 1 csipet só
A leveshez
- 1 ks hagyma
- 1 ks répa
- 1 ks petrezselyemgyökér
- 1 teáskanál Majoránna
- 2 l víz
- 1 csipet só
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Először a macesz gombócot készítsük el. Egy tálba tegyük a maceszt, a zsemlemorzsát és a tojásokat. Adjunk hozzá egy csipet sót, majd keverjük össze alaposan.
2. Lépés
Formázzunk gombócokat a masszából, majd tegyük őket félre.
3. Lépés
Közben készítsük el a levest. Egy fazékba tegyük a vizes hagymát, répát, petrezselyemgyökeret és a majoránnát. Adjunk hozzá két liter vizet, majd főzzük közepes lángon.
4. Lépés
Amikor a víz felforr, adjunk hozzá egy csipet sót. Ezután dobáljuk bele a maceszgombócokat.
5. Lépés
Főzzük a levest további 20 percig, majd tálaljuk forrón.