HIRDETŐ

Magozott Meggybefőtt Készítése Házilag

A magozott meggymagokat és cukrot forró vízzel és citromsavval főzzük, majd üvegekbe tesszük és sterilizáljuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 kg magozott meggy Hozzáadott
  • 1 kg kristálycukor Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromsav Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A meggyeket megmossuk, kimagozzuk és egy nagy edénybe tesszük.

2. Lépés

A cukrot és a vízet egy másik edényben összekeverjük, majd felforraljuk.

3. Lépés

A forró cukorszirupot a meggyekre öntjük, majd hozzáadjuk a citromsavat.

4. Lépés

Az egészet közepes lángon főzzük kb. 1 órán át, amíg a meggyek megpuhulnak és a sűrűségű befőttet kapjuk.

5. Lépés

Amikor a befőtt elkészült, üvegekbe töltjük és sterilizáljuk. Az üvegekbe történt töltés után 10 percre sütőbe tesszük 150°C-on és az üvegekben a befőttet magas hőmérsékleten sterilizáljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek