HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/tBwbYQaWYCbaWZNlcJ9B/28193b195ef0295e9642b4edba0819.png)
Magozott Meggybefőtt Készítése Házilag
A magozott meggymagokat és cukrot forró vízzel és citromsavval főzzük, majd üvegekbe tesszük és sterilizáljuk.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 kg magozott meggy
- 1 kg kristálycukor
- 1 l víz
- 1 evőkanál citromsav
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
A meggyeket megmossuk, kimagozzuk és egy nagy edénybe tesszük.
2. Lépés
A cukrot és a vízet egy másik edényben összekeverjük, majd felforraljuk.
3. Lépés
A forró cukorszirupot a meggyekre öntjük, majd hozzáadjuk a citromsavat.
4. Lépés
Az egészet közepes lángon főzzük kb. 1 órán át, amíg a meggyek megpuhulnak és a sűrűségű befőttet kapjuk.
5. Lépés
Amikor a befőtt elkészült, üvegekbe töltjük és sterilizáljuk. Az üvegekbe történt töltés után 10 percre sütőbe tesszük 150°C-on és az üvegekben a befőttet magas hőmérsékleten sterilizáljuk.