HIRDETŐ

Magozott Meggybefőtt Készítése Házilag

A magozott meggymagokat és cukrot forró vízzel és citromsavval főzzük, majd üvegekbe tesszük és sterilizáljuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 kg magozott meggy Hozzáadott
  • 1 kg kristálycukor Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromsav Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A meggyeket megmossuk, kimagozzuk és egy nagy edénybe tesszük.

2. Lépés

A cukrot és a vízet egy másik edényben összekeverjük, majd felforraljuk.

3. Lépés

A forró cukorszirupot a meggyekre öntjük, majd hozzáadjuk a citromsavat.

4. Lépés

Az egészet közepes lángon főzzük kb. 1 órán át, amíg a meggyek megpuhulnak és a sűrűségű befőttet kapjuk.

5. Lépés

Amikor a befőtt elkészült, üvegekbe töltjük és sterilizáljuk. Az üvegekbe történt töltés után 10 percre sütőbe tesszük 150°C-on és az üvegekben a befőttet magas hőmérsékleten sterilizáljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új