Forrás: FB: Vaše oblíbené recepty
Magyar gulyás gnocchival
Magyar gulyás receptje gnocchival, amelynek elkészítése hosszabb időt vesz igénybe, de mindenképpen megéri.
Hozzávalók
- 500 g Marhahús
- 2 darab Nagy hagymák
- 3 szegfűszeg Fokhagyma
- 1 darab Paprika
- 1 darab chilipaprika
- 2 darab Sárgarépa
- 200 g Burgonya
- 1 Kanál édes paprika
- 2 kanalak Olajok
- só, bors
- 200 g Durva liszt
- 1 darab tojás
- tej
- sütőpor
Eljárás
Mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk nagyobb kockákra a húst. A hagymát és a fokhagymát apróra, a paprikát és a csilipaprikát kisebb darabokra vágjuk. A sárgarépát és a burgonyát vágja nagyobb darabokra.
Hevítsünk olajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát és chilit. Párolja őket körülbelül 5 percig, amíg a hagyma üvegessé nem válik.
Ezután adjuk hozzá a húst, és pirítsuk meg minden oldalról. A hús a sütés során visszahúzódik, és jobban megtartja a szaftját.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott sárgarépát, burgonyát, forgassuk át a húst, és szórjuk bele az édes paprikát. Végül öntsön vizet a pörköltbe, hogy minden hozzávalót ellepjen. Főzzük a magyar gulyást körülbelül másfél órán át, amíg a hús teljesen megpuhul.
Közben készítse el a gnocchit. Keverjük össze a lisztet a tojással, adjunk hozzá egy csipet sót, sütőport, és fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, amíg sűrű állagot nem kapunk.
Nyomja a gnocchit a reszelőn keresztül közvetlenül a forrásban lévő vízbe. Főzzük őket körülbelül 5 percig, amíg a felszínre úsznak.