HIRDETŐ

Magyaros Tarhonyás lecsó ebédre

A tarhonyás lecsó egy magyaros lecsó recept, melyet tarhonyával készítünk. Kitűnő hétvégi ebéd lehet, kicsit eltereli a figyelmet a hagyományos lecsóról. Egyszerű és ízletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 300 g tarhonya Hozzáadott
  • 4 Közepes paradicsom Hozzáadott
  • 4 Közepes zöldpaprika Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika (ízlés szerint) Hozzáadott
  • 1 teáskanál majoránna (opcionális) Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só és bors az ízesítéshez Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a paradicsomot és a paprikát kis kockákra daraboljuk.

2. Lépés

Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és az őrölt pirospaprikát. Nagyon gyorsan átkeverjük, hogy a paprika ne égjen oda.

3. Lépés

Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot és a paprikát, majd sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt, közepes lángon pároljuk, míg a zöldségek megpuhulnak.

4. Lépés

Hozzáadjuk a tarhonyát, és jól elkeverjük a zöldségekkel. Hozzáadjuk a vizet, majd fedő alatt, kis lángon főzzük, míg a tarhonya megpuhul (kb. 20-25 perc).

5. Lépés

Ízlés szerint szórjuk meg majoránnával, és tálalás előtt pár percig állni hagyjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új