Magyaros Tarhonyás lecsó ebédre
A tarhonyás lecsó egy magyaros lecsó recept, melyet tarhonyával készítünk. Kitűnő hétvégi ebéd lehet, kicsit eltereli a figyelmet a hagyományos lecsóról. Egyszerű és ízletes.
Hozzávalók
- 300 g tarhonya
- 4 Közepes paradicsom
- 4 Közepes zöldpaprika
- 1 nagy fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 teáskanál majoránna (opcionális)
- 2 evőkanál olaj
- só és bors az ízesítéshez
- 11⁄2 l víz
Eljárás
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a paradicsomot és a paprikát kis kockákra daraboljuk.
Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és az őrölt pirospaprikát. Nagyon gyorsan átkeverjük, hogy a paprika ne égjen oda.
Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot és a paprikát, majd sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt, közepes lángon pároljuk, míg a zöldségek megpuhulnak.
Hozzáadjuk a tarhonyát, és jól elkeverjük a zöldségekkel. Hozzáadjuk a vizet, majd fedő alatt, kis lángon főzzük, míg a tarhonya megpuhul (kb. 20-25 perc).
Ízlés szerint szórjuk meg majoránnával, és tálalás előtt pár percig állni hagyjuk.