HIRDETŐ

Forrás: minadezhda from Getty Images

Máj mártásban

Évek óta készítem ezt a májat, és az egyik kedvenc ételem egy gyors és ízletes vacsorához. Az elegáns és ízletes mustárkrémmártás tökéletesen kiemeli a máj ízét, és a tapasztalat megtanított arra, hogyan kell megfelelően elkészíteni, hogy a máj zsenge és szaftos legyen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertésmáj Hozzáadott
  • 2 pcs hagyma Hozzáadott
  • 2 kanalak Vaj Hozzáadott
  • 1 üveg Húsleves Hozzáadott
  • 200 ml Krém Hozzáadott
  • 2 kanalak Mustár Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 kanalak Lisztek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A legelején megtisztítom a májat az inaktól, a hártyáktól és az erektől - ez a legfontosabb lépés ahhoz, hogy a máj puha és keserű maradjon. Ezután nem túl vastag szeletekre vágom.

2. Lépés

Egy tálba öntöm a lisztet, sózom, borsozom és összekeverem. Minden egyes májszeletet bevonok ezzel a keverékkel. Úgy tapasztalom, hogy ettől a máj ropogósabb lesz.

3. Lépés

A hagymát tollasra szeletelem, és vajban serpenyőben aranybarnára pirítom.

4. Lépés

Hozzáadtam a májszeleteket a serpenyőbe, és mindkét oldalukat kb. 3 percig sütöttem.

5. Lépés

Ezután felöntöm a húslevessel, és hozzáadom a mustárt. Mindent összekeverek, sóval és borssal ízesítem, majd kb. 15 percig párolom.

6. Lépés

Végül hozzáadom a tejszínt, és még körülbelül 5 percig főzöm. Ez idő alatt a mártásnak be kell sűrűsödnie.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek