HIRDETŐ

Forrás: minadezhda from Getty Images

Máj mártásban

Évek óta készítem ezt a májat, és az egyik kedvenc ételem egy gyors és ízletes vacsorához. Az elegáns és ízletes mustárkrémmártás tökéletesen kiemeli a máj ízét, és a tapasztalat megtanított arra, hogyan kell megfelelően elkészíteni, hogy a máj zsenge és szaftos legyen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertésmáj Hozzáadott
  • 2 pcs hagyma Hozzáadott
  • 2 kanalak Vaj Hozzáadott
  • 1 üveg Húsleves Hozzáadott
  • 200 ml Krém Hozzáadott
  • 2 kanalak Mustár Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 kanalak Lisztek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A legelején megtisztítom a májat az inaktól, a hártyáktól és az erektől - ez a legfontosabb lépés ahhoz, hogy a máj puha és keserű maradjon. Ezután nem túl vastag szeletekre vágom.

2. Lépés

Egy tálba öntöm a lisztet, sózom, borsozom és összekeverem. Minden egyes májszeletet bevonok ezzel a keverékkel. Úgy tapasztalom, hogy ettől a máj ropogósabb lesz.

3. Lépés

A hagymát tollasra szeletelem, és vajban serpenyőben aranybarnára pirítom.

4. Lépés

Hozzáadtam a májszeleteket a serpenyőbe, és mindkét oldalukat kb. 3 percig sütöttem.

5. Lépés

Ezután felöntöm a húslevessel, és hozzáadom a mustárt. Mindent összekeverek, sóval és borssal ízesítem, majd kb. 15 percig párolom.

6. Lépés

Végül hozzáadom a tejszínt, és még körülbelül 5 percig főzöm. Ez idő alatt a mártásnak be kell sűrűsödnie.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új