Forrás: minadezhda from Getty Images
Máj mártásban
Évek óta készítem ezt a májat, és az egyik kedvenc ételem egy gyors és ízletes vacsorához. Az elegáns és ízletes mustárkrémmártás tökéletesen kiemeli a máj ízét, és a tapasztalat megtanított arra, hogyan kell megfelelően elkészíteni, hogy a máj zsenge és szaftos legyen.
Hozzávalók
- 500 g sertésmáj
- 2 pcs hagyma
- 2 kanalak Vaj
- 1 üveg Húsleves
- 200 ml Krém
- 2 kanalak Mustár
- só, bors ízlés szerint
- 2 kanalak Lisztek
Eljárás
A legelején megtisztítom a májat az inaktól, a hártyáktól és az erektől - ez a legfontosabb lépés ahhoz, hogy a máj puha és keserű maradjon. Ezután nem túl vastag szeletekre vágom.
Egy tálba öntöm a lisztet, sózom, borsozom és összekeverem. Minden egyes májszeletet bevonok ezzel a keverékkel. Úgy tapasztalom, hogy ettől a máj ropogósabb lesz.
A hagymát tollasra szeletelem, és vajban serpenyőben aranybarnára pirítom.
Hozzáadtam a májszeleteket a serpenyőbe, és mindkét oldalukat kb. 3 percig sütöttem.
Ezután felöntöm a húslevessel, és hozzáadom a mustárt. Mindent összekeverek, sóval és borssal ízesítem, majd kb. 15 percig párolom.
Végül hozzáadom a tejszínt, és még körülbelül 5 percig főzöm. Ez idő alatt a mártásnak be kell sűrűsödnie.