HIRDETŐ
Mákos babka

Mákos babka

Mákos babka szárított szilvával kiegészítve. A túró miatt nem száraz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16
  • 500 g Finom túró Hozzáadott
  • 4 db Tojás Hozzáadott
  • 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt Hozzáadott
  • 100 g Mákmagliszt Hozzáadott
  • 25 g Nem kell a fehérje Hozzáadott
  • 12 csomagok sütőpor Hozzáadott
  • 50 ml Tej esetleg egy kicsit több Hozzáadott
  • 50 g nádcukor Hozzáadott
  • 1 db Vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 EK Méz Hozzáadott
  • néhány csepp vanília aroma Hozzáadott
  • 100 g aszalt szilva Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

A tojássárgáját verjük fel cukorral. Adunk hozzá túrót és tejet.

2. Lépés

A fehérjékből kemény habot verünk.

3. Lépés

Szárított hozzávalóinkat összekeverjük. Ezt hozzáadjuk a tojássárgája keverékhez. Majd belekeverjük a fehérje habot.

Mákos babka - előkészítő lépés 1
4. Lépés

Végül adjunk hozzá apróra vágott szárított szilvákat.

Mákos babka - előkészítő lépés 1
5. Lépés

Az elegyet egy bundt formába öntjük és 180 fokon sütjük körülbelül 55 percig.

Mákos babka - előkészítő lépés 1
6. Lépés

A sütés után hagyjuk kihűlni, kiöntjük a formából és meglocsolhatjuk csokoládé mázzal vagy dióvajjal.

Mákos babka - előkészítő lépés 1

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új