HIRDETŐ
Mákos babka
Mákos babka szárított szilvával kiegészítve. A túró miatt nem száraz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
16
- 500 g Finom túró
- 4 db Tojás
- 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 100 g Mákmagliszt
- 25 g Nem kell a fehérje
- 1⁄2 csomagok sütőpor
- 50 ml Tej esetleg egy kicsit több
- 50 g nádcukor
- 1 db Vaníliás cukor
- 1 EK Méz
- néhány csepp vanília aroma
- 100 g aszalt szilva
HIRDETŐ
Eljárás
70 perc.
1. Lépés
A tojássárgáját verjük fel cukorral. Adunk hozzá túrót és tejet.
2. Lépés
A fehérjékből kemény habot verünk.
3. Lépés
Szárított hozzávalóinkat összekeverjük. Ezt hozzáadjuk a tojássárgája keverékhez. Majd belekeverjük a fehérje habot.
4. Lépés
Végül adjunk hozzá apróra vágott szárított szilvákat.
5. Lépés
Az elegyet egy bundt formába öntjük és 180 fokon sütjük körülbelül 55 percig.
6. Lépés
A sütés után hagyjuk kihűlni, kiöntjük a formából és meglocsolhatjuk csokoládé mázzal vagy dióvajjal.