Forrás: canva
Mákos bejgli
Az elkészítés során néhány személyes tippet is meg szeretnék osztani veletek, amelyeknek köszönhetően mindig tökéletesen sikerül a mákos bejgli. Az alábbi recept egy közepes méretű bejgli elkészítéséhez elegendő, a sütési idő pedig körülbelül 35 perc.
Hozzávalók
Tészta:
- 50 dkg önserkentő liszt
- 25 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 ks tojás
- 1 Csomag száraz élesztő
- 1 teáskanál só
- 2 dl tej
Mákos töltelék:
- 25 dkg darált mák
- 20 dkg cukor
- 1 ks citrom reszelt héja
- 2 dl tej
Eljárás
A lisztet összekeverjük a porcukorral és a sóval egy nagy tálban.
Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a vajat, a tejet és a száraz élesztőt.
Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk és legalább egy órán át pihentetjük a hűtőben.
Tipp: Érdemes a tej hozzáadása előtt a vajjal és az élesztővel előbb eldolgozni a lisztet, hogy könnyebben összeálljon a tészta.
A darált mákot összekeverjük a cukorral és a citrom reszelt héjával, majd hozzáöntjük a tejet.
Addig keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.