Forrás: antalexstudio from Canva
Mákos sajttorta
Ez a sajttorta tökéletes a mákot kedvelők számára, finom krémes állaga tökéletes harmóniát alkot a sűrű és édes mákos töltelékkel.
Hozzávalók
- 200 g Kekszek
- 100 g Vaj
- 500 g Lágy túró
- 200 g Cukor
- 4 db tojás
- 1 db vaníliás cukor
- 400 g őrölt mák
- 2 Kanálok liszt
- csipetnyi só
Eljárás
Kezdjük a kéreg elkészítésével. A kekszet finomra törjük (használhatunk mixert, én kézzel, műanyag zacskóban, sodrófával csinálom), hozzáadjuk az olvasztott vajat, és addig keverjük a keveréket, amíg az összes kekszet vajba mártjuk. Ezután ezt a keveréket egyenletesen nyomkodjuk a tortaforma aljába, és egyelőre tegyük hűtőbe.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Közben készítsük el a tölteléket. Egy nagy tálban keverjük össze a lágy túrót, a cukrot, a tojásokat és a vaníliás cukrot. A keverék akkor lesz a legjobb, ha minden összetevő szobahőmérsékletű, ezért azt javaslom, hogy a túrót és a tojást legalább egy órával azelőtt vegyük ki a hűtőből, hogy elkezdenénk.
Adja a túrós keverékhez az őrölt mákot, a lisztet és egy csipet sót, majd alaposan keverje össze.
Öntse ezt a tölteléket az előkészített kekszalapra.
Süssük a sajttortát körülbelül 1 órán át, amíg a közepén elkezd sülni, és a szélei enyhén aranyszínűek lesznek.
Sütés után hagyja a sajttortát szobahőmérsékleten kihűlni, majd tegye a hűtőbe 6-8 órára.
Tálalás előtt a sajttortát friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy ízlés szerint díszíthetjük.