HIRDETŐ

Forrás: antalexstudio from Canva

Mákos sajttorta

Ez a sajttorta tökéletes a mákot kedvelők számára, finom krémes állaga tökéletes harmóniát alkot a sűrű és édes mákos töltelékkel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 200 g Kekszek Hozzáadott
  • 100 g Vaj Hozzáadott
  • 500 g Lágy túró Hozzáadott
  • 200 g Cukor Hozzáadott
  • 4 db tojás Hozzáadott
  • 1 db vaníliás cukor Hozzáadott
  • 400 g őrölt mák Hozzáadott
  • 2 Kanálok liszt Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdjük a kéreg elkészítésével. A kekszet finomra törjük (használhatunk mixert, én kézzel, műanyag zacskóban, sodrófával csinálom), hozzáadjuk az olvasztott vajat, és addig keverjük a keveréket, amíg az összes kekszet vajba mártjuk. Ezután ezt a keveréket egyenletesen nyomkodjuk a tortaforma aljába, és egyelőre tegyük hűtőbe.

2. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

3. Lépés

Közben készítsük el a tölteléket. Egy nagy tálban keverjük össze a lágy túrót, a cukrot, a tojásokat és a vaníliás cukrot. A keverék akkor lesz a legjobb, ha minden összetevő szobahőmérsékletű, ezért azt javaslom, hogy a túrót és a tojást legalább egy órával azelőtt vegyük ki a hűtőből, hogy elkezdenénk.

4. Lépés

Adja a túrós keverékhez az őrölt mákot, a lisztet és egy csipet sót, majd alaposan keverje össze.

5. Lépés

Öntse ezt a tölteléket az előkészített kekszalapra.

6. Lépés

Süssük a sajttortát körülbelül 1 órán át, amíg a közepén elkezd sülni, és a szélei enyhén aranyszínűek lesznek.

7. Lépés

Sütés után hagyja a sajttortát szobahőmérsékleten kihűlni, majd tegye a hűtőbe 6-8 órára.

8. Lépés

Tálalás előtt a sajttortát friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy ízlés szerint díszíthetjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új