HIRDETŐ

Málnás mascarpone torta

Egy finom, mutatós torta, melyben a krémes mascarpone tökéletes harmóniát alkot az édes málnával

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Torta:

  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 150 g vaj Hozzáadott
  • 80 g cukor Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

-1 tk vanília aroma

  • 1 tk szódabikarbóna Hozzáadott

Töltelék:

  • 500 g mascarpone Hozzáadott
  • 200 ml habtejszín Hozzáadott
  • 80 g porcukor Hozzáadott
  • 1 tk vanília aroma Hozzáadott
  • 300 g málna Hozzáadott

Díszítéshez:

  • 100 g málna Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt fahéj Hozzáadott
  • 2 ek porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tészta elkészítéséhez a lisztet, a cukrot és a sütőport egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a vajat, és egy villával összetörjük.

2. Lépés

A vanília aromát, a tojásokat és a sót is hozzáadjuk a tálhoz, majd jól összegyúrjuk a tésztát.

3. Lépés

A tésztát kinyújtjuk lisztezett felületen, majd kibéleljük vele egy kerek tortaformát.

4. Lépés

A tésztát megszurkáljuk villával, majd előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük, amíg enyhén aranybarna színt kap.

5. Lépés

Közben elkészítjük a mascarpltelé a mascarponét habosra kejük a porcukorral és a vanília aromával.

6. Lépés

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a mascarpone krémhez.

7. Lépés

A kész tésztát kivesszük a sütőből, majd ráöntjük a mascarpone krémet.

8. Lépés

A krém tetejére egyenletesen elosztjuk a málnákat.

9. Lépés

Az elkészített tortát visszahelyezzük a sütőbe, majd további 25-30 percig sütjük, amíg a tészta széle aranybarna és ropogós lesz, a krém pedig megszilárdul.

10. Lépés

A kész tortát hagyjuk kihűlni, majd díszjük a maradék málnával, egy csipet fahéjjal és porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új