Málnás mascarpone torta
Egy finom, mutatós torta, melyben a krémes mascarpone tökéletes harmóniát alkot az édes málnával
Hozzávalók
Torta:
- 200 g liszt
- 150 g vaj
- 80 g cukor
- 2 ks tojás
- 1 csipet só
-1 tk vanília aroma
- 1 tk szódabikarbóna
Töltelék:
- 500 g mascarpone
- 200 ml habtejszín
- 80 g porcukor
- 1 tk vanília aroma
- 300 g málna
Díszítéshez:
- 100 g málna
- 1 csipet őrölt fahéj
- 2 ek porcukor
Eljárás
A tészta elkészítéséhez a lisztet, a cukrot és a sütőport egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a vajat, és egy villával összetörjük.
A vanília aromát, a tojásokat és a sót is hozzáadjuk a tálhoz, majd jól összegyúrjuk a tésztát.
A tésztát kinyújtjuk lisztezett felületen, majd kibéleljük vele egy kerek tortaformát.
A tésztát megszurkáljuk villával, majd előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük, amíg enyhén aranybarna színt kap.
Közben elkészítjük a mascarpltelé a mascarponét habosra kejük a porcukorral és a vanília aromával.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a mascarpone krémhez.
A kész tésztát kivesszük a sütőből, majd ráöntjük a mascarpone krémet.
A krém tetejére egyenletesen elosztjuk a málnákat.
Az elkészített tortát visszahelyezzük a sütőbe, majd további 25-30 percig sütjük, amíg a tészta széle aranybarna és ropogós lesz, a krém pedig megszilárdul.
A kész tortát hagyjuk kihűlni, majd díszjük a maradék málnával, egy csipet fahéjjal és porcukorral.