Málnás-szedres Charlotte torta
Egy különleges, ám nem túl nehéz torta, aminek nem csak az ízével hanem a kinézetével is lenyűgözhetsz mindenkit. És ami a legjobb, hogy még sütni sem kell.
Hozzávalók
Tortához
- 100 g feketeszeder
- 150 g málna
- 4 ek cukor
- 2 ek citromlé
- 3 ks zselatin lap
- 200 ml tejszín
- 200 g túró
- 100 g csokoládé megolvasztva
- 200 g babapiskóta
Díszítéshez
- Bogyós gyümölcsök
Eljárás
Egy lábosban keverjük össze a szederet, 100 g málnát a cukrot és a citromlevet. Adjuk hozzá a zselatin lapokat a keverékhez és melegítsük tűzhelyen, míg feloldódnak. Ha kész, tegyük félre.
Egy nagy tálban keverjük össze a tejszínt és a cukrot, és kezdjük el felverni. Közben adjuk hozzá a ricottát, és alaposan keverjük össze.
A tejszín egy részét tegyük át egy kisebb tálba és keverjük össze az olvasztott csokoládéval.
A maradék tejszínt alaposan dolgozzuk össze a korábban elkészített szedres mártással.
A csokoládés krémből húzzunk egy kört a tortaformába. Ebbe tudjuk utána beleállítani a babapiskótákat, körbe a tortaforma falának támasztva. A sütőforma alját is béleljük ki babapiskótával.
A csokoládés habot öntsük rá a babapiskótákra, és szépen egyengessük el. Majd osszuk el rajta a maradék málnát.
Erre öntsük rá a gyümölcsös krémet, ezt is oszlassuk el egyenletesen a felületen. Ezután 40 percig tegyük hűtőbe.
Ha megkötött díszitsük a tetejét gyümölcsökkel. (szeder, ribizli, málna…)
Jó étvágyat! 😊