HIRDETŐ

Forrás: kuba61 from Getty Images

Málnás torta spenóttal

Ötletes, gyümölccsel díszített sült torta.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Tészta:

  • 250 g Friss bébispenót Hozzáadott
  • 300 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 150 g Porcukor Hozzáadott
  • 180 ml olaj Hozzáadott
  • 3 db tojás Hozzáadott
  • 1 db szódabikarbóna Hozzáadott
  • 12 db Citromhéj Hozzáadott
  • 1 EK citromlé Hozzáadott

Krém:

  • 500 g mascarpone Hozzáadott
  • 400 g Tejszínhabhoz Hozzáadott
  • 130 g porcukor Hozzáadott
  • citromlé Hozzáadott

Mások:

  • Fat Hozzáadott
  • durva liszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 170 °C-ra.

2. Lépés

Vágja apró darabokra a spenótot, és keverje össze 80 g olajjal simára.

3. Lépés

Helyezzen el 3 tojást cukorral egy tálba és verje fel.

4. Lépés

Fokozatosan adjon hozzá a keverékhez 100 ml olajat, összeturmixolt spenótot, citromhéjat és levet.

5. Lépés

Adj hozzá lisztet, amit összekevertél a sütőporral. Dolgozd ki a tésztát.

6. Lépés

Tisztaítsa ki a tortaformát és szórja meg durva liszttel.

7. Lépés

A tésztát beletesszük a formába és körülbelül 50 percig sütjük.

8. Lépés

Egy tálban keverje össze a cukrot és a mascarponét, adjon hozzá tejszínt és verje keményre, ízesítse citromlével.

9. Lépés

A kihűlt tortát 3 részre vágjuk, és mindegyiket megkenjük a krémmel.

10. Lépés

Az torta felső részét kiegyenlítjük, és a felvágott részt morzsoljuk.

11. Lépés

Ezt megkenjük krémmel.

12. Lépés

A torta tetejét és oldalait morzsával borítjuk.

13. Lépés

Díszítsa fel a torta tetejét gyümölccsel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új