Forrás: kuba61 from Getty Images
Málnás torta spenóttal
Ötletes, gyümölccsel díszített sült torta.
Hozzávalók
Tészta:
- 250 g Friss bébispenót
- 300 g önserkentő liszt
- 150 g Porcukor
- 180 ml olaj
- 3 db tojás
- 1 db szódabikarbóna
- 1⁄2 db Citromhéj
- 1 EK citromlé
Krém:
- 500 g mascarpone
- 400 g Tejszínhabhoz
- 130 g porcukor
- citromlé
Mások:
- Fat
- durva liszt
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 170 °C-ra.
Vágja apró darabokra a spenótot, és keverje össze 80 g olajjal simára.
Helyezzen el 3 tojást cukorral egy tálba és verje fel.
Fokozatosan adjon hozzá a keverékhez 100 ml olajat, összeturmixolt spenótot, citromhéjat és levet.
Adj hozzá lisztet, amit összekevertél a sütőporral. Dolgozd ki a tésztát.
Tisztaítsa ki a tortaformát és szórja meg durva liszttel.
A tésztát beletesszük a formába és körülbelül 50 percig sütjük.
Egy tálban keverje össze a cukrot és a mascarponét, adjon hozzá tejszínt és verje keményre, ízesítse citromlével.
A kihűlt tortát 3 részre vágjuk, és mindegyiket megkenjük a krémmel.
Az torta felső részét kiegyenlítjük, és a felvágott részt morzsoljuk.
Ezt megkenjük krémmel.
A torta tetejét és oldalait morzsával borítjuk.
Díszítsa fel a torta tetejét gyümölccsel.