HIRDETŐ

Forrás: Anastasia Turshina for Getty Images

Mandarin és speculoos desszert

Karácsonykor gyakran készítettem ezt a mandarinos és spekulátos desszertet a családomnak. A mandarin frissessége a spekulátus ízével és a habos túróval kombinálva egyszerűen ellenállhatatlan. Mindig öröm ezt a finom desszertet tálalni - gyermekkori emlékeket idéz fel, és feldobja a hideg téli napokat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g Speculoos Hozzáadott
  • 4 Mandarinok Hozzáadott
  • 500 g Alacsony zsírtartalmú kvark Hozzáadott
  • 200 g Krém Hozzáadott
  • 3 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 Táska Vaníliás cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A mandarin és a spekulátus desszert elkészítéséhez először tegyük a spekulátust egy fagyasztózacskóba, és sodrófával törjük össze. Ne legyen túl finom "por", helyette maradjon néhány durva darab. Ezek adják majd később a desszert harapnivalóját.

2. Lépés

Hámozzuk meg a mandarinokat, és vágjuk apró darabokra. Itt nem tanácsos túl óvatosnak lenni - a kifolyó lé egy részét később a túróba keverhetjük, és további gyümölcsös ízt ad neki.

3. Lépés

Most keverjük össze a túrót a cukorral és a vaníliás cukorral egy tálban. Ebben a fázisban gyakran adok hozzá egy mandarint, hogy teszteljem az ízét, és szükség esetén módosítom a cukor mennyiségét.

4. Lépés

Ezután a tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük bele a túróba. Közben készítsük elő a poharakat, és mindegyiknek az alját borítsuk be a spekulátormorzsa felével.

5. Lépés

Öntsük a túrót a poharakba, és rendezzük el a tetején a maradék mandarindarabokat. Végül tegyük a tetejére a maradék morzsát, és kissé nyomkodjuk le.

6. Lépés

Tegye a mandarinos és spekulátás desszertüvegeket a hűtőszekrénybe, és hagyja legalább 30 percig áztatni. Tálalás előtt rövid időre keverje meg újra, hogy a spekulátus íze teljesen kifejlődhessen. Esetleg kakaóporral vagy spekulátormorzsával megszórhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák